Jogsértések miatt bepereli a Nokia az Oppo-t, további piacokról szoríthatja ki a BBK Electronics márkáját.

A Nokia már kiszorította az Oppo-t és a OnePlus-t a német piacról szabadalmi jogsértések miatt, miután két egymást követő perben is a Nokia javára döntött a bíróság.

Egy új jelentés szerint a Nokia most bepereli az Oppo-t Ausztráliában a 4G és 5G technológiát lefedő Nokia SEP-et (Service Enablement Platform) illető jogsértés miatt. A német bíróság ennek következtében befagyasztotta az Oppo értékesítéseit, így előfordulhat, hogy Ausztráliában és más piacokon is hasonló várható.

A finn cég jelenleg más európai és ázsiai országokban is pereli az Oppo-t, miután 2021-ben lejárt a két vállalat közötti szabadalmi megállapodás.

A borítókép illusztráció, a finn cégről van szó, nem a HMD-ről, aki jelenleg a Nokia márkanevet licenszeli a telefonok és táblagépek terén.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Mérnökinformatikát tanulok, szabadidőmben cikkeket írok és videókat készítek. Mindenféle tech téma érdekel, így a Tech2-n olvashattok tőlem mobilokról, közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is.