Hirdetés

A cím tulajdonképp elárulta a lényeget, a Microsoft legújabb Windows 10 rendszere már 400 millió eszközön fut, ebbe beleértendők a Windows 7-ről, illetve Windows 8/8.1-ről való frissítések, illetve az új vásárlások is.

A Windows 10 megjelenése után a Microsoft ingyenes frissítési lehetőséget ajánlott egy éven át a Windows 7 és Windows 8/8.1 felhasználóknak, melyre már egy pár hónapja nincs lehetőség, akkor ez a szám 350 millió volt, tehát bátran kijelenthető, hogy a vállalat a Windows 10 installációk nagy részét az ingyenes frissítésnek köszönheti.

A Windows 10 háttérképe
A Windows 10 háttérképe

A 400 milliós szám az aktív eszközökre utal, aktív eszköznek pedig az minősül, amit az elmúlt 28 napban használtak, ebbe beletartoznak a PC-k, a Windows 10 Mobile platformot futtató mobilok, az Xbox One, a Surface Hub-ok és a Hololens is.

Az adoptáció az ingyenes program végével kicsit lelassult, így a szám már csak az új vásárlásokkal fog nőni. A Microsoft nagy álma, hogy a Windows 10 belátható időn belül 1 milliárd eszközön legyen aktívan, de ez nem holnap fog megtörténni.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.