Hirdetés

A Samsung március 4-én jelentette be legújabb strapatelefonját, az Xcover 5-öt, ami – a mai sajtóközlemény alapján – Magyarországon is elérhető.

Mint a legtöbb strapabíró okostelefon, az Xcover 5 is megerősített készülékházzal érkezik, megfelel az IP68, illetve a MIL-STD-810H szabványoknak is, tehát 1 méter mélységig, maximum 30 percig képes víz alatt is működni, valamint bírja a szélsőséges körülményeket és bizonyos szinten (1,5 méter magasból) a leejtést is.

A készülék a mai mobilokhoz képest viszonylag kicsi, a kijelzője 5,3 hüvelykes, 720 x 1480 pixel felbontású és PLS IPS, alapból Android 11 operációs rendszerrel, viszont érdekes módon One UI 2.0 felülettel érkezik, a teljesítményről pedig egy hatékony, 8nm-es Exynos 850 lapkakészlet és 4 GB RAM gondoskodik, ami mellé 64 GB bővíthető tárhely jár.

A kamerák száma is rendkívül szolíd, az előlapon egy 5 MP-es (f/2.2) szelfikamera van, a hátlapra pedig egyetlen 16 MP-es (f/1.8, PDAF) kamera került. A 3000 mAh-s akkuval felszerelt Xcover 5 15W-tal tölthető vezetékesen, továbbá van rajta egy programozható Xcover Gomb is, amit akár a Microsoft Teams vagy zseblámpa funkció előhívására is használhatunk.

A Galaxy Xcover5 Magyarországon március közepétől vált elérhetővé, ha munkára keresel strapamobilt, már meg is veheted. Az ajánlott fogyasztói ára 109.990 Ft.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.