Múlt héten mi is írtunk róla, hogy a MediaTek még május vége előtt leleplezi első 5G képes rendszerchipjét. A tajvani vállalat a Computex alatt hivatalosan is bemutatta az M70-re keresztelt, 5G-s rendszermegoldását.

A bejelentés azután történt meg, hogy az ARM leleplezte új processzor és grafikus megoldását, az új M70 már ezeket fogja ugyanis használni, melynek eredményeképpen egy olcsóbb, de mégis modern rendszerchip kerül majd a gyártókhoz.

2G-től egészen az 5G-s hálózatokig minden típust támogat az új chip, ezáltal ott is lesz térerőnk, ahol még az 5G hálózat nincs kiépítve. A 7nm gyártástechnológiájú SoC 4K videókat 60 fps-sel támogat és akár 80 MP-es szenzorokkal is képes együttműködni. 2019 harmadik negyedévében már tudják szállítani a partnerek számára, így 2020 elején már a megvásárolható eszközökben is találkozhatunk vele.

Hirdetés
FORRÁSGSMARENA
Évek óta kiemelt figyelemmel követem a mobilgyártók fejlődését, de nyitott szemmel járok és majdnem minden ami tech érdekel. Remélem évről-évre egyre érdekesebb hírekkel számolhatok be nektek!