A Qualcomm szokásához híven leleplezte a 2019-es csúcstelefonok processzorát, ami a Snapdragon 855 nevet kapta. Az új chip a Snapdragon 845-tel ellentétben az új processzor már 7 nm-es gyártási technológiával készült, ennek köszönhetően pedig a telefonok még erősebbek és még energiahatékonyabbak lehetnek.

A Snapdragon 855 új, negyedik-generációs AI motort is kapott, ami többek között a fotózás során lesz hasznos, a chip által a telefon képes lesz felismerni az embereket és a tárgyakat.

A processzormagok száma nem változott, ezeket három klaszterbe rendezték. Van egy 2,84 GHz-en működő Kryo Gold Prime, három 2,42 GHz-es Kryo Gold és négy 1,78 GHz-es Kryo Silver processzormag, emellett pedig Adreno 640-es grafikus gyorsító, Snapdragon X50-es, 5G-s modem jellemzi.

Az 5G jövőre, 2019-ben kezd el a gyakorlatban is megjelenni, bár hasonlóan a 4G-hez, a teljes lefedettséghez évekre lesz szükség, de legalább addigra már lesznek 5G-s okostelefonok is.

Hirdetés
FORRÁSQualcomm
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.