A világ vezető PC-gyártója, a Lenovo budapesti sajtótájékoztatóján mutatta be a partnerek, illetve a sajtó számára új asztali és mobil munkaállomásait, amelyek tökéletes teljesítményt és biztonságot nyújtanak az üzleti felhasználók számára. A vállalat üzleti felhasználásra szánt P-sorozat tagjainak közös jellemzője a prémium kialakítás, valamint a lenyűgöző teljesítmény — mindezt a készülékek elérhető áron nyújtják.

A Lenovo legjobb technológiáit és a legmodernebb FLEX Drive rendszert egyetlen termékcsaládban felvonultató Lenovo P-széria Budapesten mutatkozott be a vállalat sajtótájékoztatóján. A cég az alábbi modelleket mutatta be: ThinkStation P410, P510, illetve a világ első hibrid munkaállomása, a ThinkPad P40 YOGA.

A napokban bemutatott P-sorozat leginkább a vállalkozásoknak kedvez, akik elérhető áron szeretnének egy rendkívül erős munkaállomáshoz hozzájutni. Az újonnan bemutatott készülékek mellett a vállalat fogyasztói üzletágából jól ismert YOGA márkanév is feltűnik, amely egy táblagéppé alakítható hibrid notebook, négy különböző felhasználási móddal (tablet, álló, sátor, laptop), amely alkalmazkodik a mindennapok kihívásaihoz.

A nagy teljesítményű P-sorozatunk asztali és mobil munkaállomásai megadják azt a tökéletes teljesítményt és biztonságot, amire az ügyfeleinknek szüksége van egy modern üzleti környezetben. Azt a tendenciát látjuk, hogy egyre többen az üzleti infrastruktúrán kívül, otthonról dolgoznak, így elengedhetetlen a megfelelő biztonság, valamint a mobil munkaállomások által kínált szabadság, amelyet a ThinkPad P40 YOGA garantál.” – mondta Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója a sajtóeseményen. „A mai bemutató egy kiváló lehetőség volt a számunkra, hogy bemutassuk és testközelből megismertessük a partnereinkkel és a sajtó képviselőivel az asztali munkaállomás-családunk kivételes tagjait is, melyek mindegyike a sárvári Flextronics gyárban készül, amire nagyon büszkék vagyunk” – folytatta Lukács Anita az eseményen.

ThinkStation P410 & P510: a munkaállomások új dimenziója

Think Station P410

A Lenovo legújabb munkaállomása, a P410, az Intel® Xeon® E5 v4 processzorával és Turbo Max 3.0-val, illetve az NVIDIA® Quadro® grafikával, valamint a megszokottnál nagyobb memóriával érhető el. Az ISV tanusítványnak köszöhetően képes megbírkózni a legnagyobb kihívásokkal is a midennapokban. A leggyorsabb PCIe-NVMe technológiás SSD meghajtóknak hála páratlan gyorsaságot és stabilitást biztosít az üzleti élet bármely területén. Belépő szintű ára és magas felszereltsége egyaránt vonzó lehet a munkaállomás-felhasználók körében. A Lenovo P410 nettó 299 000 forinttól érhető el a vállalat kiemelt partnereinél.

ThinkStation P510

Az újonnan bemutatott P510-be egyesül a lehengerlő erő, a kiváló teljesítmény, valamint a könnyű használhatóság is, így erejével bármilyen munkát könnyedén és biztonságosan elvégezhetünk még a legkritikusabb helyzetekben is. Kiemelkedő video- és számítási teljesítményének köszönhetően megállja a helyét a grafikus tervezőasztaltól az orvosi műszerek kezelésén át a mérnöki kivitelezésig bármilyen területen.

A P510 munkaállomás is E5-1600 v4 vagy Xeon E5-2600 processzorral érhető el hasonlóan a P410-hez. A Lenovo új készüléke képes akár kezelni a Quadro M6000 grafikus kártyát is, míg a RAM kapacitása a kétszerese a P410-hez képest. A P510 memóriakapacitása elérheti a 256 GB-ot is 8 darab DIMM foglalattal (8GB, 16 GB és 32 GB modulokkal).

A Lenovo továbbra is vezető szerepet tölt be abban, hogy biztonságos és megbízható munkaállomásokkal szolgálja ki az ügyfeleit, mint amilyenek az új P-széria asztali modelljei is” – mondta Virág Ferenc, a Lenovo Magyarország munkaállomásainak üzletfejlesztéséért felelős menedzsere.

A ma bemutatott modellek biztosítják a kiváló teljesítményt, mindezt versenyképes áron, ráadásul az új, asztali munkaállomásaink egyedülálló módon FLEX Drive rendszerrel érkeznek, amely a piac jelenleg leggyorsabb adattárolási technológiája” – tette hozzá a menedzser.

ThinkPad P40 YOGA: a világ első hibrid mobil munkaállomása

Akárcsak a Lenovo többi, YOGA névvel fémjelzett készüléke, a ThinkPad P40 YOGA is egy teljesen, 360 fokban kihajtható kijelzőt kapott – így négy különböző felhasználási módot (laptop, tablet, álló, sátor) kínálva. Az eszköz táblagép üzemmódban használható vázlat- vagy jegyzetfüzetként, illetve laptop módban teljeskörű, mint pl.: e-mailek fogadása. stb…, munkára is. A könnyű, de erős felépítés érdekében a szénszálból készült és tartós magnéziumötvözet kerettel ellátott ThinkPad P40 YOGA nagy teherbírású, karc- és szennyeződésálló kijelzővel szerelték fel, valamint 14 hüvelykes WQHD (2560 x 1440) IPS nagy felbontású érintés-vezérelt kijelzőt kapott, amely segítséget nyújt a kreatív munkavégzéshez, valamint a vázlatok megrajzolásához. A „MIL-SPEC” katonai vizsga eredményéből pedig az derül ki, hogy tartósságának és megbízhatóságának köszönhetően hosszú évekig kiváló munkaeszköz lehet a mindennapokban.

Az új hibrid mobil munkaállomás megkapta az Intel i7-6600U processzorát, ami akár 3,4 GHz-es órajelen is képes működni. A grafikus teljesítményről a 2 GB-al szerelt NVIDIA Quadro M500M gondoskodik, illetve az 512 GB-os SSD-nek hála villámgyorsan nyílik meg az összes a P40 YOGA-n.

A készülék grafikai munkához kiváló, hiszen a legmodernebb Wacom nyomásérzékelős tollal rendelkezik. Ennek köszönhetően a 14 hüvelykes kijelző könnyen grafikus táblává, sőt, jegyzetfüzetté alakítható a szoftveres kézírás felismerőnek köszönhetően. A Lenovo ThinkPad P40 YOGA billentyűzet Lift ‘n Lock rendszerű, amelynek köszönhetően a kijelző hátrafordításánál a gombok körüli keret egy síkba kerül a gombokéval így sokkal kényelmesebb használatot biztosítva a felhasználóknak.

Hirdetés
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.