Váratlanul az Intel ma bejelentette, hogy Brian Krzanich, a régóta pozíciójában lévő vezérigazgató (CEO) azonnali hatállyal lemondott posztjáról. Helyét átmenetileg Robert Swan, a vállalat pénzügyekért felelős igazgatója (CFO) vette át.

Mi történt?

A vállalat nemrégiben tudomást szerzett Brian Krzanich kapcsolatáról egy alatta lévő Inteles alkalmazottal. Külső és belső tanácsosokkal is indítottak eljárást és így bebizonyosodott, hogy Brian kapcsolata megsértette az Intel irányelveit, miszerint egyetlen vezető sem létesíthet párkapcsolatot alatta lévő, közvetlenül vagy közvetetten neki jelentő munkatárssal.

Krzanich 2013 májusa óta az Intel vezérigazgatója, a vállalathoz egyébként 1982-ben került. Lemondása után az Intel már el is távolította az életrajzát a weboldalukról.

Az elmúlt év kemény volt az Intel és ezáltal Krzanich számára is, ugyanis szembe jött velük is a nemrég felfedezett Meltdown és Spectre névre keresztelt biztonsági hiba. Krzanich – miután informálták az Intelt a Specréről – 39 millió dollárnyi Intel részvénytől vált meg, tehát picit érezte a vesztét, de ez a hír persze ettől független, Krzanich mától nem dolgozik az Intelnél.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.