Hirdetés

A sok Xiaomi, Samsung és Huawei bejelentés mellett persze más gyártók is dobnak piacra új mobilokat. A Meizu jelenlegi legerősebb ajánlata a 16s Pro, ami rendkívül elegánsra sikerült, de mégsem kérnek el érte csillagászati összegeket.

A Meizu 16 és 16s-hez képest megjelenésben nincs számottevő különbség, vékony alsó és felső kávákat kapunk, az előlapi kamera még így is odafért.  A 6,2 hüvelykes AMOLED kijelző FullHD+ felbontással rendelkezik. Az előlapi 20 megapixeles kamerát és a kijelzőbe épített Super mTouch ujjlenyomat-olvasót is használhatjuk a készülék feloldására.

Hátul a 3 kamerás rendszert egy Sony IMX 586-os 48 megapixeles szenzor, egy 20 megapixeles telefotó és egy 16 megapixeles ultra széles-látószögű kamera alkotja. A Meizu védjegyének számító kör alakú LED-es villanót is itt találjuk.

A hardver is felsőkategóriás, a számítási teljesítményért a Qualcomm Snapdragon 855+ felel, mellé 6 vagy 8 GB memóriát és UFS 3.0-ás 256 GB-os belső tárolót kapunk.  Az akkumulátor 3600 milliamperórás kapacitása nem világmegváltó, cserébe 24 wattal tudjuk tölteni. Nem maradhatott el a Bluetooth 5.0, 802.11ac WiFi, 4G VoLTE és az NFC sem.

Flyme OS 8

Kezdjük a legfájóbb ponttal: sajnos nem Android 10-re épül a 8-as kiadás, hanem a 9.0 Pie operációs rendszerre. Ennek ellenére egy modern rendszert sikerül bemutatnia a Meizu-nak. Kapunk sötét módot, játékközpontot és több mint 1000 ponton megváltoztatható grafikus elemeket. Új always-on-display animációkat is kapunk, illetve a rendszer animációi is frissültek. A stock droidtól azért távol áll a Flyme OS 8.

Fotózáskor javult az éjszakai mód, valamint szelfi készítés során is elérhető lesz a funkció. Megérkeztek az AR matricák és a Meizu saját virtuális asszisztense is. Őt Aicy-nek hívják, aki vásárláskor, időjárás-előrejelzésben, üzenetek írása közben is a segítségünkre lehet.

A Meizu 16s Pro már kapható Kínában a 6/128-as verzió 2699 jüanba kerül, ami körülbelül 115 ezer forint. A 8/256-os kiadás ára 3299 jüan, ami átszámítva 140 ezer forint körül mozog.  Hazai forgalmazásról egyelőre nincs információnk.

Mit gondoltok  a Meizu legújabb flagship készülékéről?

Hirdetés
FELHASZNÁLT IRODALOMGizmoChina
FORRÁSGizmoChina
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.