Hirdetés

Valószínűleg sosem hallottál a Spotify okoskütyüjéről, ami izgalmasan indult, de hamar a süllyesztőbe került. Ez volt a Car Thing.

A Spotify érdekes ötlettel állt elő tavaly. Létrehoztak egy hardvert, amit főleg a régi, okosfunkciók nélküli autókba szántak. A végeredmény viszont egy limitált képességekkel rendelkező, sokak számára haszontalan eszköz lett.

A Car Thing egy érintőkijelzős és nyomógombos, tekerős, valamint hangvezérlős Spotify távirányító, amit az autó műszerfalára rögzített a felhasználó, a szivargyújtóból nyerte az áramot, a telefonhoz pedig Bluetooth-on csatlakozott.

A CNET Cars videóján részletesen is látható az eszköz működése:

A kütyü ára kedvező volt, 80-90 dollár között mozgott, de követelménye volt, hogy Spotify Prémium előfizetéssel lehetett csak használni, a termék kezdeti időszakában néhány Prémium előfizető ingyen kaphatott egyet az Egyesült Államokban, ha állta a szállítási költségeket.

Csak hogy hangkimenettel nem rendelkezett, ami szerintem nagy hiba volt. Annak ugyanis látnám értelmét, mivel a Bluetooth-t nem támogató, de 3,5 mm-es jackkel rendelkező autóknál ez iszonyat hasznos lehet, hiszen a modern telefonokat nem lehet egyszerre tölteni, és a hangkimenetet használni jack csatlakozó hiányában. De nem volt ilyen funkció, ahogy beépített FM transmitter sem, ami szerintem rendkívül sikeressé tehette volna a terméket a régebbi autót használok körében.

Ahogy az is kihagyott ziccer volt, hogy Android Auto vagy CarPlay támogatást tegyenek a kütyübe, ezzel kedvező áron elhozva ezeket a hasznos funkciókat a régebbi autók tulajai számára, a fejegységek beépítési nehézségeit és költségességét megkerülve, kompakt, egyszerűen telepíthető kiegészítő segítségével.

De a Car Thing sajnos gyakorlatilag csak egy felturbózott Spotify távirányító volt, amire nem igazán van szükség, hiszen a telefonon is elérhető a hangvezérlés, és saját vezetés közben használható felülete is van az Android telefonoknak, és a Spotify appnak is, ráadásul a telefon kijelzője nagyobb, mint ami a Car Thingen található.

A kezdeményezés érdekes, és jó is kisülhetett volna belőle, de sajnos ezt a terméket elkaszálták, és a korábbi ígéretek ellenére nem fejlesztik tovább.

Ti mit gondoltok erről? Meg volt írva a bukás, vagy lett volna remény esetleges utólagos szoftverfrissítések útján?

A borítókép forrása: motortrend.com

Hirdetés
FORRÁSArsTechnica
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.