Zuckerberg-ék tisztában vannak azzal, hogy nem mindenkinek van csúcskategóriás okostelefonja, így a Facebook alkalmazásból megjelent egy Lite verzió, mely kifejezetten az olyan androidos okostelefonokra készült, melyek nem túl gyorsak, illetve nincsen túl sok szabad tárhelyük, ugyanis a legjobb esetben is kb. 200-300 MB tárhelyet eszik a rendes Facebook alkalmazás.

Ugyanezt megcsinálták a Messenger-re is, bemutatkozott a Messenger Lite. Az applikáció olyan piacokra fókuszá, ahol luxus az efféle kommunikáció. A Messenger Lite célja, hogy minél kevesebbet adatforgalmat igényeljen, illetve hogy kevesebbet is foglaljon maga az app a készüléken. A Facebook szerint az alkalmazás első körben ebben az öt országban elérhető: Kenya, Malajzia, Sri Lanka, Tunézia, Venezuela. A fejlesztők állítása szerint idővel több országban is meg fog jelenni az app, de egyelőre csak ebben az ötben.

iOS-re senki ne várja a Messenger Lite-ot, egyrészt az almás készülékek drágák és ott nincs erre szükség, az emberek néhány országban csak belépőszintű mobilokat engedhetnek meg magunknak, melyek többségén Android fut.

Hogy hazánkban mikor lesz elérhető a Messenger Lite, azt nem tudni, de a fejlesztők szerint “hamarosan” több országban is elérhetővé teszik.

Hirdetés
FORRÁSFacebook
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.