Ha lassulást tapasztaltál mostanában, nem véletlen: lassítja az Nvidia kártyákat a Discord, az Nvidia már dolgozik a megoldáson.

Egy hiba következtében a Discord bizonyos Nvidia kártyák memória-órajelét akár 200 megahertzzel lassítja, az RTX 3080 és az RTX 3060 Ti is érintett.

Lassítja az Nvidia kártyákat a Discord
forrás: Nvidia

A Reddit felhasználók és a Linus Tech Tips fórum fórumozói figyeltek fel a hibára, amit az Nvidia is elismert és dolgozik rajta.

Egyelőre a GeForce 3D profilkezelő segítségével orvosolható a probléma, amivel kapcsolatban itt érhető el információ az Nvidia támogatási oldalán. Ha inkább megvárnád az Nvidia javítását, az hamarosan megérkezhet egy frissítés formájában.

A problémát a Discord legutóbbi frissítése okozza a GeForce 30-as szériánál, ami elhozza az AV1 támogatását az Nvidia GeForce RTX-40-es szériás kártyáihoz, amelyet a hiba nem érint.

Akik az újabb kártyákkal rendelkeznek, az AV1 kodekkel 4K 60fps-ben streamelhetnek a Discord Nitróval 8Mbps-os bitrátával, míg a régebbi hardverrel rendelkezők továbbra is H.264-be láthatják a tartalmakat.

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.