Hirdetés

A fárasztó iskolai órák után nagyon sokan szeretnek kikapcsolódni számítógépes játékokkal, melyhez bizony egyre izmosabb vasra van szükség. Azt a luxust kevesen engedhetik meg maguknak, hiszen az iskolai feladatokhoz szánt laptop mellett egy komolyabb asztali gépet építsenek csak játékra, így az optimális az lehet, ha két tevékenységet egy erősebb laptop szolgálja ki.

Az ASUS jól ismert Republic of Gamers sorozatának néhány különlegesebb darabját hoztuk ma el nektek, melyek nem csak játékra alkalmasak, hanem többségük valamilyen különleges megoldással a tanórákat és a mindennapokat is egyszerűbbé teszi.

ROG Flow Z13

A 2 az 1-ben laptop és táblagép hibrid megoldások már nem újkeletű dolgok, azonban kevés gyártónak sikerül igazán eltalálni az ár/érték arányt. A ROG Flow Z13 sem éppen egy olcsó széria, cserébe viszont nem csak a laptopok sokoldalúságával és a táblagépek multimédiás előnyeivel rendelkezik, hanem egy középkategóriás gamer gépet is ki tud váltani. Mindezt úgy, hogy a piaci standardnak számító Microsoft Surface szériánál is olcsóbb, holott hardveresen jóval ütőképesebb.

A 16:10-es képarányú 120Hz-es, 13,4 hüvelykes kijelző nem csak játéknál jön jól, hanem a mindennapi görgetésnél és az ujjainkkal való használatkor. A gép ráadásul mindössze 1,1kg-os, ami összességében igen csekély, de arra fel kell készülni, hogy tabletként akár 2x olyan nehéz, mint egy multimédiára szánt Androidos változat. A mágnesesen csatlakoztatható kijelző természetesen magyar nyelvű és a kijelzőre hajtva egyfajta képernyővédőként is funkcionál.

Hardveres téren 12.generációs, H-szériás Intel i7-es vagy i9-es processzorokkal és NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti Laptop grafikus kártyával van dolgunk, melyek gamer fronton a középkategóriába repítik. Nyilván egy olyan hűtés nem fér el benne, ami a dedikált gamer laptopokra jellemző, azonban az erő és a praktikus egyensúlya nem sok készüléknél jön ki ilyen jól.

ROG Strix SCAR 17 SE – Ha a súly nem fontos

Ha ritkán utaztok vagy a gépet nem mindig kell feltétlenül magatokkal vinni, ellenben a játékok terén a lehető legjobb élményre vágytok, akkor a ROG Strix Scar 17 SE lehet egy jó választás. Az idei év ROG csúcsmodelljének szánt újdonság majdnem 3kg-ot nyom, ami jól mutatja, hogy mennyi anyag és erő van benne. A 12. generációs Intel Core i9-12950HX jelenleg a legerősebb piacon lévő mobil processzor, mellé pedig egy NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti Laptop GPU került, tehát jobb mobil játékélményt aligha találunk.

A jó játékélményhez nem csak hardveres erőre van szükség, hanem jól jön egy erre a célra optimalizált kijelző sem jelent hátrányt. A 17,3 kijelző mellé az asztali kialakításhoz még egy monitorra sincs szükség, főleg úgy, hogy egy 240Hz-es, meglehetősen színhű panellel van dolgunk, melynek másik opciója egy 360Hz-es inkább eSport-ra optimalizált panel.

FLOW X16 – Hajlékony profi

Az idei év egyik legkülönlegesebb gamer laptopja egyértelműen a ROG Flow X16, mely ötvözi a táblagép és a felsőkategóriás gamer laptop előnyeit. A 16 hüvelykes ROG Nebula kijelző nem csak lenyűgöző látványt nyújt a Mini LED technológiának köszönhetően, hanem 360-fokban kihajtható és érintéssel is vezérelhető. Mindemellett 165Hz-es képfrissítéssel is rendelkezik, így játékra és tartalomfogyasztásra vagy éppen gyártásra is kiváló. A 16 hüvelykes méret ugyan kicsit kényelmetlen táblagépes használatot eredményez, de munkánál előny lehet a hajlékonyság és a stylus-os kezelés, játéknél pedig sátor módban kontrollerrel kínál igazán jó élményt.

Egy ekkora házban szerencsére már a felsőkategóriás hardverek is jól érzik magukat, a ROG mérnökei pedig a processzor terén az AMD-nek szavaztak bizalmat, így egy 8 magos AMD Ryzen 7 6800HS került ebbe a szériába. SSD-ből akár 2TB is szerelhető bele, memóriából a 64GB jelenti a maximumot, míg a grafikus kártyák terén elég széles a palette. A belépő címekhez és a gép inkább általánosabb felhasználásához szánt RTX 3050 Ti-tól egészen a komoly AAA játékélményt biztosító Geforce RTX 3070 Ti-ig terjed a grafikus kártyák kínálata, ami minden igényt lefed.

Összességében tehát mindenképpen érdemes az ASUS ROG gépei között szemezgetni akkor, ha az iskolát vagy az őszt egy új, játékra is kiváló laptoppal kezdenétek.

Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.