Hirdetés

Érkezik egy új funkció, melynek köszönhetően könnyebben helyezhetünk el forráskódokat Google Dokumentumainkban, amik átláthatóbbak és szemléletesebbek lesznek.

Előfordul, hogy egy dokumentumba kódrészletet kell beillesztenünk, ez azonban jelenleg elég kellemetlen formátumokat tud felvenni, ráadásul nem is túlságosan átlátható.

A Google új kódblokk beillesztési lehetősége, mely jövőre érkezik, ezen fog segíteni. Januárban érkezhet meg a Google Workspace felhasználókhoz, a Beszúrás menüben az Építőelemek alpont alatt lesz elérhető.

Könnyebben helyezhetünk el forráskódokat a Google Dokumentumokban jövőreSzámos funkció úgy is elérhető, ha elkezdünk egy @-ot írni, máris megjelennek a lehetőségek, ez a beszúrási opció is meg fog majd jelenni a kukaccal előhívható gyorsmenüben. A kukacos menü egyébként már bárki számára elérhető, ezáltal személyeket, de akár dátumot is beszúrhatunk a dokumentumba.

A kiemelt kép forrása: Google

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.