Múlt héten a Kyocera és a Verizon közösen bemutatták a Brigadiert, Amerikában az első zafírkijelzős okostelefont. A Brigadier kijelzője különleges nevet is kapott, méghozzá a „Zafír Pajzs” nevet, és ezt kizárólag a Kyocera gyártja.

Hogy megmutassa nekünk, milyen szívós ez a kijelző, a Kyocera ma kiadott egy videót, ami bemutatja, hogy a Brigadier kijelzője mennyivel ellenállóbb, mint bármilyen más mobileszköz kijelzője. A készülékeket gránittal karcolják és gránitra dobják le. A „Zafír Pajzs” sérülés nélkül túléli a kiképzést, de a többi készülék komolyan megsérült.

Mialatt a „Zafír Pajzs” nevű kijelző kizárólagosan a Kyocera tulajdona, nem jelenti azt, hogy más gyártók nem jöhetnek ki szintén zafírkijelzős okostelefonokkal. Mint tudhatjátok, az Apple a pletykák szerint az iPhone 6-ba zafírkijelzőt fog használni, ezzel sokkal ellenállóbbá téve a külső behatások ellen, a kijelzővédő fóliát úgymond feleslegessé téve. Bárhogy is, az új iPhone 6-ig már csak egy hónapot kell várnunk, ugyanis szeptember 9-én lesz a bemutató, addigis nézzétek meg ezt a videót a Kyocera kijelzőjének strapabíróságáról.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.