Soha nem használtam még a dbrand termékeit, viszont kíváncsi voltam, hisz a legtöbb nagyobb külföldi tech videósnál (MKBHD, UnboxTherapy, Jonathan Morrison) megjelenik, mint szponzor és vagányabbnál vagányabb matricákat prezentálnak.

Én a matricát rendeltem, kifizettem. Lehet, hogy ez most ingyen reklám lesz a márkának, de meg szeretném mutatni a vele kapcsolatos tapasztalataimat.

Dbrand skint közvetlenül a weboldalukról lehet rendelni. Rengeteg készülékre van termékük, az összes iPhone-ra, csúcskategóriás Samsung Galaxy mobilokra, Goolge Pixel mobilokra, van továbbá LG, Huawei, Essential, HTC, iPad, MacBook, Dell XPS, Nintendo Switch és OnePlus eszközökre is matricájuk. iPhone esetében kérheted Apple kivágással vagy anélkül, vehetsz csak a hátlapra, de külön a kamerára is, ez eszköztől függően eltérő.

Fontos, hogy 20 dollár felett ingyen szállítják (USPS) a rendelt csomagot, azonban van egy DE! Kétféle szállítási mód közül lehet választani: ragszám nélküli USPS levél és FedEx Express. Előbbinél nem tudod nyomonkövetni a csomagodat, ha elvész útközben, a dbrand nem vállal felelősséget, illetve ha olyan értékben rendelsz, meg is vámolhatják. 20 dollár alatti rendelésnél ez 5$-ba kerül. Én a FedEx mellett döntöttem, ugyanis itt a szállítási idő 2-3 munkanap, teljesen nyomonkövethető és biztosan nem kell vámot fizetni. Ajánlom mindenkinek, igaz, hogy drágább, de január 3-án rendeltem és 2 nap alatt Torontóból el is hozta a futár. Fizetni bankkártyával és PayPallal lehet. A weboldalukkal és a szállítással teljesen elégedett vagyok, én magamnak rendeltem egy matt fekete skint, szintén matt fekete kameraborítással.

A matricák elképesztő pontossággal készülnek minőségi anyagokból, melyek a 3M-től származnak. A felhelyezésről mindegyik típushoz készítettek egy videót, ami teljes mértékben elmagyarázza, hogyan kell felaplikálni a matricát. A felhelyezés gyakorlatilag annyiból áll, hogy mindenekelőtt letöröljük a mellékelt törlőkendővel a készülék hátulját, ezután vegyük le a matricát a 3M fóliáról és tegyük félig vissza rá úgy, hogy be tudjuk igazítani a kamerakivágásnál, ezután próbáljuk a lehető legpontosabban felvinni az üveg  hátlap szélével párhuzamosan. Ha ez megvan, kivehetjük a 3M papírt és simítsuk rá. Ezután jön a hajszárító. Mind a négy oldalán meg kell kicsit fújni, hogy az anyag rugalmasabb legyen, és így a hátlapi üveg ívelt részeire rá tudjuk simítani a matricát. Ha megvagy mind a négy oldallal, akkor kész is vagy.

A matrica minősége szerintem teljesen rendben van, nem látszanak meg rajta az ujjlenyomatok, leszámítva ugye az Apple logót, a szélekre szépen rásimul, de ha kézben fogom a telefont, érzem a széleknél, hogy kicsit élesebb, de nekem nem annyira zavaró. Amivel még gond lehet, az a szélére tapadó por, illetve kíváncsi vagyok, hogy mennyi idő kell, hogy felváljon a matrica.

Eddig elégedett vagyok, nagyon tetszik az új matt fekete kinézet, aztán meglátjuk pár hét/hónap múlva, hogy mennyire használódik el a cucc, szerintem erről lesz is majd később egy külön videó/cikk. A hátlapi + kamera skin FedEx szállítással kb. 8200 Ft-ba került.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

6 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Eszembe jut amikor egy filmben megkérdezték az egyik szereplőt hogy egész életében ebben a városban élt e?
  A válasz az volt, hogy még nem!
  Te azt írod hogy öt éve írsz már itt és ez nem fog változni.
  Elárulom hogy ez változni fog, – már holnap egy nappal több lesz mint 5 év ! :o)

 2. “Lassan 5 éve írok, és ez nem is fog változni mostanság”
  Szerintem a nem fog változni mostanság az az öt éve írok ra vonatkozik
  De ne feszegessük ezt a dolgot tovább, egyszerűen viccesnek találtam azért írtam rá.

Comments are closed.