Kínában zajlik az a nagyszabású kísérlet, ami azt vizsgálja, miként lehetne élni egy másik bolygón. Négy pekingi egyetemi diák vesz részt abban a 200 napos izolációs tesztben, ami a Holdhoz vagy éppen a Marshoz hasonló környezetet próbálnak meg létrehozni, a projektnek neve is van: Lunar Palance 365.

A diákoknak 200 napig kell tehát egy viszonylag kicsi helyen élniük a mindennapjaikat, ehhez képest a Big Brother helyszíne és életritmusa egy valóságos paradicsomnak tűnik. Csak olyan forrásokkal számolhatnak, mint ami az előbb említett égitesteken is megtalálható lenne, lényeges, hogy oxigént csiholjanak a telepített növékenyből, hiszen enélkül azonnal véget érne a küldetés. Pszichológiai szempontból is igencsak fontos a kísérlet, rengeteg feladat vár majd a résztvevőkre nap mint nap. Kommunikálni senkivel nem lehet a külvilágból. Ti vállalnátok ilyet (nyilván jó pénzt kapnak érte)?

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt