A Samsung Galaxy A8 (2018) és a Galaxy A8 Plus (2018) felhasználói kézikönyve nemrég látott napvilágot. A kézikönyv a telefonok szoftveres jellemzőit és fizikai tervét mutatja.

Infinity Display-t kapnak a készülékek 18,5:9 képaránnyal, ahogyan az S8, S8+ és Note8 esetében is van. Közvetlenül a kijelző felett heyezkedik el a dupla előlapi kamera, a hangszóró, a közelség- és fényérzékelő szenzor, valamint az értesítő LED. A telefon alján található egy USB Type-C port, a mikrofon, valamint a 3,5 mm-es jack csatlakozó. A SIM-tálca és egy másik mikrofon a készülék tetején található, jobb oldalon szokásosan a bekapcsoló gombot kapjuk, míg bal oldalon a hangerőgombokat. Az ujjlenyomat-olvasó a hátlapon kapott helyet, közvetlenül a kamera alatt.

A készülékek NFC-antennával is rendelkeznek, így mobilfizetésre is alkalmasak. A Galaxy A8 (2018) és az A8 Plus (2018) is megkapja az Always On Display funkciót, amely lehetővé teszi az emberek számára a zenelejátszás vezérlését és az értesítések megtekintését még akkor is, ha a kijelző épp inaktív állapotban van. Továbbá Android 7.1.1 Nougat operációs rendszerrel deübálhatnak (miért nem Oreo?).

Előzetes pletykák szerint a Galaxy A8 (2018) Exynos 7785 rendszerchipet kap, illetve várhatóan 4 GB RAM-mal és 32 GB-os tárhellyel lesz majd elérhető, ami természetesen microSD kártyával bővíthető. A kézikönyv azt is mutatja, hogy a telefonok képesek lesznek gyorstöltésre és kompatibilisek lesznek azokkal a töltőkkel, amelyek támogatják a Samsung Adaptive Fast Charging vagy a Qualcomm Quick Charge 2.0 technológiákat.

Hirdetés
FORRÁSAndroidHeadlines
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: