A Vivo már alkalmazza okostelefonjaiban a kijelző alatti ujjlenyomat-olvasó, tegnap írtunk arról, hogy a Note9 is megkaphatja ezt a technológiát, és nem meglepő, hogy a kínai techóriás, a Huawei is beépítheti ezt a közelgő zászlóshajóba.

A közelgő Mate 11 (vagy Mate 20) már kijelző alatti ujjlenyomat-olvasóval rendelkezhet, így ez lehet az első olyan Huawei telefon, aminél ilyen megoldást alkalmaznak.

A Mate 11/20 várhatóan szeptemberben vagy októberben debütál. A Qualcomm állítólag együttműködött a tajvani székhelyű GIS-szel és a kínai O-film Tech vállalatokkal, mindkettő az érintőképernyős megoldások kifejlesztésére specializálódott, fókuszálva az ultrahangos érzékelő technológiára.

Ez a technológia háromszor drágább, mint a hagyományos társaik, de a modul körülbelül 0,44 mm vastag, és “800 mikronos fedőüvegen” dolgozik, szemben a normál, kapacitív szkennerek 200-300 mikron vastagságú üvegével. Továbbá akkor is működik, ha az ujjaink nedvesek vagy zsírosak. Nos, ezek még csak pletykák, viszont elég esélyes, hogy a következő Mate modell már ezzel a technológiával érkezik.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: