Hirdetés

A tavalyi Samsung csúcskészülékek SM-G930 (Galaxy S7) és SM-G935 (Galaxy S7 edge) típusszámmal érkeztek, így a logikus lépés az lenne, hogy a Galaxy S8 az SM-G940 és a Galaxy S8 Plus az SM-G945 típusszámot kapja majd. Viszont a források szerint ez mégsem így lesz.

Ha valaki jobban ismeri a kínai és koreai kultúrát, akkor biztosan tudja, hogy ezekben az országokban (és más ázsiai országokban is) a 4-es szám és a halál szó nagyon hasonlít egymásra, ezért ahogyan csak lehet próbálják mellőzni a szám használatát. (Pl. repülőkön, emeletes épületekben, stb.)

Nos, úgy tűnik a Samsungnál is hasonlóan gondolkodnak, mivel egy kínai forrás azt állítja, hogy a Galaxy S8 és Galaxy S8 Plus várhatóan az SM-G9500 és SM-G9550 típusszámmal érkezik majd Kínába. A világ más régióiban pedig SM-G950X és SM-G955X típusszámmal lesznek majd kaphatóak a dél-koreaiak várva-várt zászlóshajói. Várhatóan a típusszámban lévő X helyett az adott régióra, és szolgáltatóra vonatkozó betű lesz majd az egyes modellek megkülönböztetési alapja. A hírek szerint a Galaxy S8 és S8 Plus a februárban megrendezésre kerülő MWC berkein belül fog majd bemutatkozni, és valamikor április közepén kerül a boltok polcaira.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Daghistani Péter
Több mint 10 éve foglalkozom újságírással tech témakörben. Ha nem írok, akkor hobbi szinten e-sport játékokkal játszok.