A Nubia, a ZTE egyik leányvállalata hivatalosan is bemutatta legújabb csúcskészülékét, a Z20-at! Annyit már a korábban kikerült hírek alapján tudtunk, hogy a kiemelkedő kamerás képességek lesznek a középpontban, de a Z20 más téren is komoly ajánlatnak számít.

Dizájn

A Z20 kinézetét a Nubia egy másik modellje, a Nubia X inspirálhatta, hasonló koncepció alapján jöhetett létre. Minden gyártó más módon próbál megszabadulni a káváktól, a Nubia Z20 pedig semmi motorikusan kiemelkedő kamerát vagy hasonlót nem kapott. Ezek helyett egy második, de kisebb felbontású OLED kijelzőt használhatunk ha szelfizni szeretnék, de sok minden másra is használható a második OLED képernyő.

A Z20 természetesen érzékeli, melyik oldalt szeretnénk éppen használni, mind a két képernyő használható always on display-ként, amire csak  a legfontosabb információkat tehetjük ki, így kímélve az üzemidőt. A normál kijelző egy 6,42 hüvelykes FHD+ felbontású AMOLED panel, a “hátoldalon” pedig egy HD+ felbontású 5,1 hüvelykes képernyőt használhatunk.

Három színben lesz elérhető a mobil: kék, fekete és egy narancsos árnyalatban.

Minek a két kijelző a Z20-ba?

Mind a két képernyőre rakhatunk ki alkalmazásokat, például az egyiken épp a galériát nézegetjük, fordítunk egyet és már böngészhetjük kedvenc zeneszámainkat. A játékosok pedig akár ravaszként funkcionáló területeket is kijelölhetnek a másik képernyőn. De természetesen a kamera kijelzőjeként is használhatjuk a második képernyőt. Sokan biztosan ki fogják próbálni, milyen így szelfit készíteni, a kamerák pedig remek barátaink lesznek ebben.

Kamerák

Hátul három kamerát találunk. Egy optikailag is stabilizált 48MP-es IMX 586-os szenzort, egy 122 fokos látószöggel rendelkező 16MP-est és egy 8MP-es telefotót, amivel 3x optikai zoomra képes a Z20. Érdekesség, hogy két LED-es villanó is helyet kapott a kamerák mellett. De jól hangzik az akár 30x digitális zoom és 2,5 centiméterről készíthetőek makrofotók lehetősége is a kamera funkciói között. A RED Magic 3-hoz hasonlóan vehetünk fel videót 8K-ban, de a képkocka sebességről egyelőre nincs információnk.

Az akkumulátor 4000 milliamperóra kapacitású és 27 wattal lehet tölteni. A mobilban a Snapdragon 855 Plus SoC kapott helyet és megvásárolható lesz 6/128, 8/128 vagy 8/256GB-os konfigurációkban.

A Z20 augusztus 16-tól lesz megvásárolható. A 6/128-as 140 ezer forintnyi, a 8/128 151 ezer forintnyi, míg a 8/256-os csúcskiszerelés ára 170 ezer forintnak megfelelő kínai jüanba kerül majd.

Rendkívül egyedi készülék, reméljük az európai piacra is jut belőle pár példány, hogy Laci videót is készíthessen róla nektek!

Hirdetés
FORRÁSGizmoChina
Évek óta kiemelt figyelemmel követem a mobilgyártók fejlődését, de nyitott szemmel járok és majdnem minden ami tech érdekel. Remélem évről-évre egyre érdekesebb hírekkel számolhatok be nektek!