A Nubia, a ZTE egyik leányvállalata hivatalosan is bemutatta legújabb csúcskészülékét, a Z20-at! Annyit már a korábban kikerült hírek alapján tudtunk, hogy a kiemelkedő kamerás képességek lesznek a középpontban, de a Z20 más téren is komoly ajánlatnak számít.

Dizájn

A Z20 kinézetét a Nubia egy másik modellje, a Nubia X inspirálhatta, hasonló koncepció alapján jöhetett létre. Minden gyártó más módon próbál megszabadulni a káváktól, a Nubia Z20 pedig semmi motorikusan kiemelkedő kamerát vagy hasonlót nem kapott. Ezek helyett egy második, de kisebb felbontású OLED kijelzőt használhatunk ha szelfizni szeretnék, de sok minden másra is használható a második OLED képernyő.

A Z20 természetesen érzékeli, melyik oldalt szeretnénk éppen használni, mind a két képernyő használható always on display-ként, amire csak  a legfontosabb információkat tehetjük ki, így kímélve az üzemidőt. A normál kijelző egy 6,42 hüvelykes FHD+ felbontású AMOLED panel, a “hátoldalon” pedig egy HD+ felbontású 5,1 hüvelykes képernyőt használhatunk.

Három színben lesz elérhető a mobil: kék, fekete és egy narancsos árnyalatban.

Minek a két kijelző a Z20-ba?

Mind a két képernyőre rakhatunk ki alkalmazásokat, például az egyiken épp a galériát nézegetjük, fordítunk egyet és már böngészhetjük kedvenc zeneszámainkat. A játékosok pedig akár ravaszként funkcionáló területeket is kijelölhetnek a másik képernyőn. De természetesen a kamera kijelzőjeként is használhatjuk a második képernyőt. Sokan biztosan ki fogják próbálni, milyen így szelfit készíteni, a kamerák pedig remek barátaink lesznek ebben.

Kamerák

Hátul három kamerát találunk. Egy optikailag is stabilizált 48MP-es IMX 586-os szenzort, egy 122 fokos látószöggel rendelkező 16MP-est és egy 8MP-es telefotót, amivel 3x optikai zoomra képes a Z20. Érdekesség, hogy két LED-es villanó is helyet kapott a kamerák mellett. De jól hangzik az akár 30x digitális zoom és 2,5 centiméterről készíthetőek makrofotók lehetősége is a kamera funkciói között. A RED Magic 3-hoz hasonlóan vehetünk fel videót 8K-ban, de a képkocka sebességről egyelőre nincs információnk.

Az akkumulátor 4000 milliamperóra kapacitású és 27 wattal lehet tölteni. A mobilban a Snapdragon 855 Plus SoC kapott helyet és megvásárolható lesz 6/128, 8/128 vagy 8/256GB-os konfigurációkban.

A Z20 augusztus 16-tól lesz megvásárolható. A 6/128-as 140 ezer forintnyi, a 8/128 151 ezer forintnyi, míg a 8/256-os csúcskiszerelés ára 170 ezer forintnak megfelelő kínai jüanba kerül majd.

Rendkívül egyedi készülék, reméljük az európai piacra is jut belőle pár példány, hogy Laci videót is készíthessen róla nektek!