Nagy a harc a full frame szenzorméretű, tükör nélküli gépek piacán, amibe az eddig DSLR kamerákat gyártó Canon és Nikon is beszállt tavaly. 2018 augusztusában jelent meg a Nikon Z6 és a Z7, a vállalat első tükör nélküli full frame gépei. A jelenlegi kamerám egy Panasonic GH5 Sigma 18-35 f/1.8 ART lencsémmel, ami ugyebár nem full frame, hanem micro 4/3-os szenzorral bír, csak hogy ti is össze tudjátok hasonlítani a képminőséget a két kamera között. A Honor londoni bemutatójára és a Computex kiállításra a Nikon Z 6-ot vittem magammal, ezt használtam kizárólag, a lenti videóban pedig elmondom a tapasztalataimat.

Videó

Specifikációk

Szenzor 24,5 MP Full Frame CMOS (Nikon FX)
Bajonett Nikon Z (Nikon F – adapterrel)
Érzékenység ISO 100 – 51200
Fókusz 273 AF pont (PDAF + CAF)
Videórögzítés [email protected], [email protected]
Memóriakártya típus XQD
Kapott objektívek Nikon 24-70 f/4
Nikon 14-30 f/4
Akkumulátor EN-EL15b 1900 mAh
Kijelző 0,5″ qVGA OLED viewfinder
3,2″ TFT érintőkijelző

További specifikációk:

https://www.nikon.hu/hu_HU/product/digital-cameras/mirrorless/enthusiast/z-6-camera-body-z-6-ftz-kit

Képgaléria

Kameraképek

A Nikon Z 6-tal készült fotókat JPG-ben és RAW formátumban Google Drive mappánkban találjátok. Ízelítő:

Verdikt

Összességében nekem nagyon tetszett a Nikon Z 6, jól kezelhető és egyértelmű a felülete, jó a fogása, gyönyörű a minőség, de ami a legjobban tetszett, az a gyors és pontos aufófókusz. A mostani kamerámon van ugyan kiforgatható kijelző, de mivel a fókuszt appon keresztül kell beállítanom, ahol amúgy is látom magam, így nekem ennél sem előny ez, de hatalmas könnyedség volt, hogy az appon keresztül csak azt kellett néznem, hogy frame-ben vagyok-e, a folyamatos fókuszt pedig megoldotta a kamera.
Szerintem ez egy nagyszerű kezdet a Nikontól, mint videós nagyszerűen boldogultam vele, a képminőséggel elégedett vagyok, a képességek is a helyén vannak, egyedül a kihajtható kijelző és az USB-s töltés az, amit én szivesen láttam volna még. A full frame-es felhozatalban árban szerintem egész korrekt helyen szerepel a Z 6, maga a váz jelenleg kb. 580.000 Ft-ba kerül.
Ez egy szponzorált tartalom, ami a Nikon Z 6 kamera objektív bemutatására vonatkozik.
Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.