Hirdetés

A Meta lett a Facebook vállalat újdonsült neve a múlthéten bejelentett változás után, de úgy tűnik már okosórán is dolgozik. Az kiderült, hogy az emberek közötti kapcsolatteremtés és fenntartás lesz a fókuszban a virtuális és a kiterjesztett valóságon keresztül, de úgy tűnik, ez nem csak VR szemüvegekről fog szólni. Tudtuk meg a GSMArena oldalán.

A következő kép az egyik iOS appból került elő. Úgynevezett „squircle” alakja (lekerekített sarkú négyzet) van és egy kamera is ékeskedik a kijelző alatt.

Meta

A képet a Ray Ban Stories appjában vették észre, ami a Facebook által bemutatott okos napszemüveg sajátos applikációja. Ez a napszemüveg egy közös terméke volt az akkor még Facebooknak és a Ray Bannek, ami szintén fel van szerelve kamerákkal. Így valószínűleg lesz kapcsolat a két kütyü felhasználása során.

Nem nehéz észre venni mi is folyik itt: a szemüveggel könnyűszerrel tudunk képeket vagy videókat készíteni másokról, míg kedvenc bögrénkről már nem lesz olyan egyszerű instaképet lőni. Viszont az okosórával már lehet egyszerűbb dolgunk lesz. Ezenkívül a videóhívás is egy másik menő funkciója lehet, bár lehet nem lesz olyan kényelmes hosszabb időn keresztül tartani a fejünk előtt. Ha meg egy kávézóban az asztalon pihentetve beszélgetünk valakivel, milyen furán nézhet majd ki kívülről, hogy az óránkhoz beszélünk…bár ez most is fura. Ugye, KITT?

Más pletykák szerint amire fókuszál majd a karóra az az egészség, mint ahogy általában az okosórák többsége is és az üzenetváltások. Ezenfelül még egy csomó más funkciója is lehet, például a Meta VR szemüvegének vezérlése is.

Egy belsős infó szerint három generációja van az órának éppen gyártás alatt, melynek első verziója a jövő év elején bemutatásra kerülhet. Későbbi modellek leszerelhető kamerával is érkezhetnek. Az óra valószínűleg LTE kapcsolatot is tud létesíteni, hogy telefon nélkül is használható legyen, az ára pedig 400 dollárra saccolható.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena