Hirdetés

Jövő júliusban bezár az Xbox 360 alkalmazásboltja, 2024. július 29-től nem lesznek megvásárolhatóak új Xbox 360 játékok, DLC-k és egyéb tartalmak az áruházon keresztül, az Xbox 360 Marketplace sem lesz elérhető, tehát az avatárok sem.

A már megvásárolt digitális játékok továbbra is játszhatóak maradnak, DLC-ket és új játékokat viszont nem lehet majd vásárolni onnan. A Microsoft a Filmek és TV alkalmazást is eltávolítja, tehát a tévés és filmes tartalmak sem lesznek megtekinthetőek 2024. július 29. után, mondta Dave McCarthy, az Xbox játékosi szolgáltatások vállalati alelnöke.

Jövő júliusban bezár az Xbox 360 alkalmazásboltja - illusztráció

Bár az áruház bezár, a visszafelé kompatibilis Xbox 360 játékok továbbra is megvásárolhatóak maradnak az Xbox One, Xbox Series X/S eszközökön és az Xbox.com oldalon, mondta McCarthy.

A tévés és filmes tartalmak megtekintéséhez szintén Xbox One, Xbox Series X/S eszközre, vagy Windows 10-es, illetve Windows 11-es számítógépre lesz szükség a határidő letelte után.

Az Xbox 360 alkalmazásboltjának leállása nem érinti az egyéb hálózati szolgáltatásokat, tehát az online többjátékos módot, valamint a játékok másik Xbox eszközre másolását, illetve az Xbox 360-as játékok a boltzárat követően is kaphatnak frissítéseket. A legfontosabb tudnivalókat összegyűjtötte a Microsoft, ezeket itt tudjátok megtekinteni.

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.