Noha az Apple és a Samsung állandóan rivalizál és pereskedik, azért vannak jó pillanataik és alapvetően rengeteg üzletet kötnek, gondoljunk bele, korábban a Samsung gyártotta az iPhone-okba szánt chipsetek nagy részét, most pedig az idei iPhone kapcsán ismét együttműködnek, ezúttal az OLED panelek miatt.

Azt szerintem nem kell bemutatni, hogy a Samsung a világ legnagyobb OLED ellátója, készülékeinek nagyjából 70%-ában ilyen panel található és ez lesz a Galaxy S8-ban is, ez kétségtelen.

Az Apple tavaly berendelt 100 millió OLED panelt a Samsungtól, most pedig újabb 60 millió darabra nyújtottak be igényt a cupertinoiak, ami nekik nagyjából 4.3 milliárd dollárba fog kerülni. Az Apple-nek muszáj összeszednie magát és olyan újdonságokkal előállnia, hogy a felhasználók azt mondhassák az új iPhone-ra, hogy na ez igen! Az egyik ilyen tényező a Samsung készülékeknél már régóta létező OLED panel, a másik a vezeték nélküli töltés, stb…

A Samsung mellett az LG és sok kínai és japán gyár is készít OLED paneleket és mivel az igény, a kereslet egyre inkább nő, a gyártási kapacitásokat is növelni kell, hisz már az OLED panel gyártása olcsóbb, mint az LCD-é.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
FORRÁSAndroidAuthority
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.