A Meizu lerántotta a leplet a két új zászlóshajójáról, amelyek Pro 7 és Pro 7 Plus néven kerülnek forgalomba. A készülékek érdekességei közé tartozik, hogy elöl és hátul is van rajtuk egy-egy Super-AMOLED kijelző, amit egyébként a Samsung gyárt. Szóval, ha valaki a zenelejátszó irányítására, az értesítések megtekintésére, vagy éppen szelfik készítésére vágyik, elég csak a kisebbet igénybe vennie.

Nem csupán kijelzőből, hanem kamerából is kettő került a mobilokra. 12 megapixeles, Sony IMX386-os egységekről beszélünk, egyik színes, másik fekete-fehér, a rekeszérték f/2.0. Önképeket készíteni a 16 megapixeles fényképezővel lehet.

Ha ennyi jó tulajdonság jellemzi a kütyüket, akkor vajon mi a különbség közöttük? Nos, a Meizu Pro 7 Plus az első, ami már a MediaTek Helio X30-at megkapta, ez egy 10 nanométeres tízmagos processzort tartalmazó SoC. Nem semmi. A Pro 7 visszafogottabb, hiszen Helio P25 került bele.

Ahogy azt sokan helyesen tippelték, a Pro 7 Plus 5,7 hüvelykes, QHD felbontású AMOLED kijelzővel, testvére pedig 5,2 inches, Full HD-s AMOLED panellel rendelkezik, mindkettő mellé jár még egy 2 hüvelykes AMOLED megjelenítő hátul. Fontos, hogy a Pro 7-et 4 GB RAM-mal és 64/128 GB-os adattárolóval, a Plust pedig 6 GB-nyi rendszermemóriával és 64/128 GB-os háttértárral lehet megvásárolni.

A nagyobbik modell 3500, a kisebbik 3000 mAh-s akkumulátort kapott, előbbi mCharge 4.0 (67% fél óra alatt), utóbbi mCharge 3.0 gyorstöltést támogat. Szerencsére nem maradt el a 3,5 mm-es jack kimenet, a dedikált audio chip és az Android 7.0 operációs rendszer.

A Meizu újdonságai augusztus 5-től lesznek elérhetők Ázsiában, a Pro 7 úgy 430 dollárba (111 ezer forint), a Pro 7 Plus pedig 530 dollárba (137 ezer forint) kerül.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt