Sok-sok pletyka és hivatalosan közzétett képek után végre megérkeztek, itt a Apple iPhone Xs és az Xs Max. Mindkettő méltó örököse a iPhone X-nek, más kérdés, hogy amilyen árat elkér értük az Apple, az olyan pofátlan, aminek hallatán remélhetőleg a hűséges felhasználók is mérgelődnek majd nagyokat.

https://www.youtube.com/watch?v=9m_K2Yg7wGQ

Apple iPhone Xs Max

Az Apple iPhone Xs Max a legnagyobb telefon a cég életében, hiszen előlapján egy 6,5″-es, 19,5:9-es AMOLED keijelző található. A készülék pontosan akkora, mint az 5,5″-es iPhone 8 Plus, amit állítólag imádnak az emberek. Állítólag.

A Super Retina kijelző 458 ppi-s képpontsűrűséget vonultat fel az 1242 x 2688 pixeles felbontásával, a kijelző érzékelőrésze 120 Hz-es, de ettől a tartalom még 60 Hz-cel renderelődik. A képernyő Dolby Vision és HDR10 támogatottságot kapott.

A Touch ID immár kijelenthetően halott, csak a Face ID arcfelismerés maradt, ami elvileg még gyorsabb lett elődjénél. A 12 megapixeles dupla kamerát átdolgozták. Immár 1,4 µm-es pixelméretről beszélünk, a rekeszérték f/1,8-as. A telefotó lencse is 12 megapixeles, ez f/2,4-es és társához hasonlóan OIS-sel is rendelkezik. Az értékek tehát ugyanazok, csak épp a szenzort cserélték ki. 4K@60fps a max, szuperlassítás nincs. Akkuban akár másfél órával tovább bírja, mint az iPhone X.

A 7 nanométeres (igen, az Apple megint hazudott, nem ez az első ilyen lapka, a Kirin 980 is ilyen csíkszélességen készül) Apple A12 Bionic SoC elhozza a Smart HDR képességeket, gyorsabb sorozatkép, több kompozíció, csomó finomság. Szelfizni továbbra is csak 7 a megapixeles kamerával lehet, ám gyorsabban lövi a képeket. Az Apple iPhone Xs Max IP68-as védettséget, rozsdamentes acél és üveg külsőt kapott. 64, 256 és 512 GB-os kivitelben kapható…

Méghozzá ŐRÜLT árakon. Egyszerűen pofátlan árazással rukkolt elő az Apple. A kezdőár egy mindössze 64 GB-os tárhellyel rendelkező telefonért 439 990 forint. Ha valaki fél terabájtot akar, akkor fél millió forintnál is TÖBBET kell kiperkálnia.

Apple iPhone Xs

Az Apple iPhone Xs egy igazi ráncfelvarrás, a szokásos S-es (angolul „essz”-nek ejtjük, ami magyarul feneket jelent…csak mondjuk…), az Apple iPhone Xs Maxhoz hasonlóan Apple A12 Bionic chippel, ugyanolyan tárolóegységekkel, ám 5,8″-es OLED kijelzővel.

Az A12 egyébként tényleg korrekt, hatmagos, megtámogatva egy négymagos GPU-val és egy nyolcmagos neurális egységgel. Az A11-nél 15%-kal gyorsabb, 40%-kal fogyaszt kevesebbet. Az 5,8″-es képernyő 1125 x 2436 pixeles, külsőleg pedig már akár arany színben is elérhető ez a modell.

Az Apple nagy dirr-durral jött a dual SIM-mel, ám ahogy a cégnél lenni szokott, ez is ilyen van is meg nincs is dolog. A két új iPhone ugyanis úgy dual SIM-es (Kínában lehet csak két fizikai kártyát betenni), hogy van egy beépített eSIM és van egy másik normál. Csakhogy eSIM még nincs itthon (a Telekom dolgozik egyébként rajta), szóval mi buktuk ezt a képességet, pedig már minden androidos konkurens képes erre.

Az Apple iPhone Xs ára – ami egyébként fél órával bírja tovább akkuval az iPhone X-nél – 399 990 forinttól indul, ami szintén elképesztően sok, főleg, hogy a 10. évfordulós iPhone X indulóára 379 990 Ft volt.

Az árak:

iPhone Xs (64 GB): 399 990 Ft
iPhone Xs (256 GB): 459 990 Ft
iPhone Xs (512 GB): 537 990 Ft

iPhone Xs Max (64 GB): 439 990 Ft
iPhone Xs Max (256 GB): 499 990 Ft
iPhone Xs Max (512 GB): 577 990 Ft

Szeptember 28-tól kapkodhat az újdonságokért, akinek sok pénze van, pedig higgyétek el, egyszerűen már NEM érnek ennyit ezek a mobilok. Főleg, hogy baromi sokat kell fizetni KÜLÖN még a gyorstöltőért is. És főleg, hogy a vetélytársak jobb kijelzőt, hosszabb üzemidőt, valódi dual SIM-es képességet és még sok jobb dolgot vonultatnak fel.

Csalódottak vagyunk az újdonságokat tekintve is, hisz gyakorlatilag csak beletettek egy Apple A12-es chipet és le van tudva, de ilyen árazáson pedig egyenesen dühítő.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt