Sokan tűkön ülve várják a következő generációs iPhone készülékek bejelentését, az érkezésig már csak kettőt kell aludni. Elvileg három modellel készül az Apple, lesz egy OLED kijelzős iPhone Xs, egy jóval nagyobb, ugyanilyen panellel rendelkező iPhone Xs Plus/Max, valamint egy olcsóbb, LCD-s változat is.

Elvileg az iPhone Xs és az Xs Max/Plus lesznek az iPhone 8 és a 8 Plus örökösei, a legkisebb változat pedig 6,1″-es kijelzővel kerül forgalomba, tehát elég méretes készülékeket foghatnak majd kezükben a vásárlók. Németországban pedig már a mobilok árai is ismertek, ezek a következőképpen alakulnak:

  • a legolcsóbb iPhone modell 799 euróba,
  • az iPhone Xs 909 euróba,
  • az iPhone Xs Plus pedig 1149 euróba kerül majd.

Ez lesz a kezdőár, nyilván a 64 GB-os tárhellyel rendelkező iPhone-ok kerülnek majd ennyibe. És igen, elég kiakasztó, ha az Apple nem duplázza az alap méretet, főleg ennyi pénzért. Mindhárom iPhone az iPhone X formatervét kapja majd meg, Face ID arcfelismeréssel, Apple A12 chippel, ujjlenyomat-olvasó mentesen.

Ha igazak a hírek, akkor az iPhone Xs modellek 4 GB RAM-mal és 512 GB tárhellyel rendelkeznek majd, míg a kistestvér 3 GB RAM-ot és 128 GB tárhelyet fog kapni.

A show-t minden bizonnyal az iPhone-ok fogják elvinni, de lehet még másra is számítani a szeptember 12-i eseményen.

Apple Watch Series 4

Eltekintve az eddigi spekulációkat, a 4. generációs Apple Watch fejlesztése a kijelzőre irányul – nagyobb méretű és magasabb felbontású lesz, mindkettőnél körülbelül 15%-os növekedésről/minőségjavulásról beszélhetünk. Elméletileg a forgalomban lévő Apple Watch szíjak használhatóak lesznek az új szériával is, ami azt is sugallja, hogy az eddigi dizájn nem fog változni.

Az új óra természetesen új számlapot is fog kapni, azonban azt még nem tudni, hogy az új számlap mindkét mérethez (Series 4 és az elődök) idomul-e vagy csak a nagyobb kijelzővel lesz barátságban.

Apple AirPower

Az Apple vezeték nélküli padja rengeteget késett, erről írtunk is korábban, de most végre bejelenthetik a piacra dobását. Az AirPower különlegessége, hogy egyszerre tölthető vele az iPhone, az Apple Watch és akár az AirPods is, tehát itt nem kéne kompromisszumot kötni.

iPad Pro 2018

Valószínűleg köszönthetjük az új iPad Pro-t is, amelynél ezúttal a sejtések szerint lecserélik a Touch ID-t a Face ID-ra. Előreláthatóan keskenyebb kávát kapunk, de meglepő fordulat lenne, ha itt is megjelenne a notch, hiszen egy tabletnek ergonómiai szempontból szüksége van a szélesebb kávára, így nem indokolt a notch. Apple A11X Bionic SoC-ra és 120 Hz-es True-Tone IPS kijelzőre számíthatunk.

Az új operációs rendszerek

Először a júniusi WWDC-n hallhattunk az Apple új rendszereiről, amelyeket azóta több fejlesztői és publikus béta verzión át javítgattak. Az eddigi hírek alapján szeptember 18-án lesz elérhető az új iOS 12 és a watchOS 5, a macOS-t pedig az októberi Mac rendezvényre véglegesíthetik. A pontos dátumokat szerdán megtudjuk!

Mi más?

Az utóbbi napokban az AirPods 2-ről is felreppentek a hírek. Megvan rá a lehetőség, hogy bemutatják a vezeték nélküli füles következő generációját, hisz az eredeti AirPods az iPhone 7-tel együtt érkezett. Ha ez igaz, akkor zajszűrés és vízállóság terén lehet javulásra számítani. Vannak pletykák az öregedő, de népszerű MacBook Air lecserélését illetően, valamint hallhatunk infókat az új Mac Próról is.

Az élő közvetítés magyar idő szerint 19:00-kor indul.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt