A Samsung kijelzőpanelek szempontjából évek óta éllovas. A koreai gyártóé volt az első mindkét oldalon ívelt AMOLED kijelző és évről évre mindig hozzádobtak valamit, amivel a határokat feszegették (szó szerint). Most, a jelenleg is tartó fejlesztői konferencián (SDC) bejelentették az Infinity Flex névre keresztelt kijelzőt, a Samsung első, hajlítható paneljét.

Az új panel jelenleg egy prototípusban létezik, tehát ezzel a kijelzővel felszerelt mobil még nincsen, de a technológia készen áll, hogy implementálhassák egy jövőbeli készülékbe.

Technológiai szempontból nagy áttörés a hajlítható kijelző, ám a kérdés adott: miért lesz nekem jó, hogy van egy kihajtható telefon a zsebemben? Nos a Samsung által demózott prototípus készüléken két kijelző volt. Összecsukva kisméretű mobilkijelzőt kapunk, ha pedig kinyitjuk, akkor tablet méretre válthatunk, ezt a váltást és magát a technológiát a Google is támogatni fogja natívan az Android rendszerben.

A hajlítható kijelző azt is maga után vonja, hogy a védelmet már nem üveg biztosítja, hanem egy flexibilis polimer anyag (Cover Window). Ez alatt találunk egy ütésállóbb réteget, egy vékony polarizáló réteget és magát a hajlítható kijelzőt (kiragadott részlet a lenti videóban).

A Samsung nem fog itt megállni, az összecsukható eszközökön felül érkeznek majd összegurigázható és nyújtható termékek is, ezek közül nem biztos, hogy mind megjelenik kereskedelmi forgalomban, de a panel előtt rengeteg nyitott lehetőség van. Ez tehát a Samsung jövőképe a notch-os megoldások mellett.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.