Hirdetés

A Microsoft bejelentése – miszerint felvásárolják az Activision Blizzardot – nem kedvezett a piac másik nagy szereplőjének, így a Sony válaszként szintén beruházott egy fejlesztőstúdióra, a Bungie-ra.

A Sony Interactive Entertainment 3,6 milliárd dollárt, azaz megközelítőleg 1138 milliárd forintért vásárolja fel a Bungie-t, amihez az Xbox egyik legnépszerűbb címe, a Halo is köthető.

A videojáték-piacon 1990 óta van jelen a Bungie, az öt Halo játékon kívül a Destiny és a Destiny 2 is az ő művük. Egy kisebb fricska a Sony részéről, hogy azt a stúdiót vásárolja fel, ami 2000 és 2007 között a Microsoft Game Studios alá tartozott.

A Sony a felvásárlás által nagyobb közönséghez is eljuthat, de teljes mértékben tiszteletben tartják a stúdió függetlenségét, ezért az akvizíció lezártával a Bungie önálló stúdió marad, továbbra is gyárthatja a multiplatform játékokat, csak innestova a Sony ernyője alatt.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt