Hirdetés

22 ezer milliárd forint vagy 70 milliárd dollár. Ez az az összeg, amivel a Microsoft megköti az év eddigi legnagyobb üzletét a World of Warcraft, a Call of Duty és többek között a Candy Crush kiadójával.

A hírt a Microsoft is megerősítette, közösségi oldalain is megjelentek a különböző ezzel kapcsolatos posztok. Az üzlet nyélbe ütésekor a Microsoft Gaming tulajdonába kerül minden eddigi és soron következő Activision Blizzard játék, úgymint a CoD-ok, a WoW, a Diablo, az Overwatch, a Tony Hawk’s Pro Skater és még sok minden más.

Ezzel a lépéssel a Microsoft lesz az egyik legnagyobb szereplő a videojátékok piacán. A hatósági jóváhagyás még várat magára és ennek kapcsán fun fact, hogy a Microsoftnak akkor is ki kell perkálnia 3 milliárd dollárt, ha az üzlet valamilyen okból nem jön létre.

A felvásárlásból a játékosok is profitálhatnak, így arra is esély lesz, hogy az eddigi játékok bekerülhetnek a Game Pass kínálatába, illetve akár a soron következő Call of Duty játékok is játszhatók lehetnek a Microsoft havidíjas szolgáltatásában. A teljes közlemény ITT olvasható.

Hirdetés
Tamás Zsolt
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt