Hivatalos a Samsung Galaxy S Light Luxury okostelefon, amit korábban Galaxy S8 Lite néven ismerhettünk. Az új mobil csak Kínában érhető el és egy Galaxy S8-cal szinte teljesen megegyező készülékházzal, valamint 5,8 hüvelykes Infinity Display kijelzővel rendelkezik.

1080 x 2220 pixeles Super AMOLED panelről beszélhetünk, ami ugyebár kisebb felbontású, mint a Galaxy S8-é. Egyetlen hátlapi kamerát kapott, ami 16 MP-es és f/1.7 rekeszértékű. [email protected] videók rögzítésére alkalmas, de nincs benne optikai képstabilizátor (OIS), az előlapra pedig egy 8 MP-es, f/1.7-es rekeszértékű kamera került.

A telefonban egy Snapdragon 660-as lapka gondoskodik a teljesítményről, mellé 4 GB RAM és 64 GB tárhely jár. A Galaxy S Light Luxury akkumulátora 3000 mAh kapacitású, pont mint az S8-é. Hozzá hasonlóan támogatott a vezeték nélküli gyorstöltés is és IP68-nak megfelelően por- és vízálló.

3,5 mm-es jack csatlakozóval is rendelkezik, illetve a dobozban AKG fülhallgatókat fogunk találni. További jellemzői közé tartozik az írisz szkenner, a dedikált Bixby gomb és a Galaxy S8-nál megismert ujjlenyomat-olvasó pozíció.

A készülék fekete és vörös színekben lesz elérhető Kínában 4000 yuan áron, ami átszámolva kb. 170.000 Ft. Nem igazán értjük, hogy mi értelme volt ennek a készüléknek, amikor ezért a pénzért már bőven lehet S8-at kapni, nem értjük a furcsa elnevezést, sem azt, hogy az árán kívül miben nyilvánul meg a Luxury kifejezés.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.