Augusztusban jelent meg a hír, hogy a Samsung megvásárolta a Qualcomm összes rendelkezésre álló Snapdragon 845 lapkáját a Galaxy S9 és az S9+ készülékekbe. Egy újabb jelentés szintén megerősíti, hogy az új chipkészlet első teljes gyártási fázisa a S9 és S9+ telefonokba kerül elsőként.

Más okostelefon-gyártók egy későbbi időpontban kapnak hozzáférést a Snapdragon 845 chipekhez a Samsunghoz képest, így ezúttal a koreai vállalat ismét előnyt élvezhet majd.  Az S8 és az S8+ esetében ugyanez történt meg a Snapdragon 835 lapka esetében. Vannak olyan hírek is, hogy nem a Samsung csúcskészüléke, hanem a Xiaomi Mi 7 fogja először megkapni a Qualcomm új processzorát, ez természetesen attól függ, hogy melyik mobilt mutatják be hamarabb.

A SD835 esetében koreai cég megvásárolta az összes chipet, és arra kényszerítette az LG-t, hogy használja a régebbi Snapdragon 821 lapkákat a G6-ban, míg más gyártók egyszerűen elhalasztották zászlóshajójuk megjelenését néhány hónappal, hogy biztosítsák vásárlóiknak a 835-ös chipkészletet.

Az a pletyka is napvilágott látott, hogy az S9 és az S9+ egy hónappal korábban jelenik meg, ami azt jelenti, hogy március közepén számíthatunk rájuk a boltokban. Ha ez igaz, akkor a 2018-as MWC-n február végén debütálni fognak a csúcskészülékek. Ti várjátok már? 🙂

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon: