A Facebook úgy fejlesztette a Messengert, hogy már nem csak emberek, de programok, chatrobotok is használhatják, így a Telenor kapott az alkalmon és a szolgáltatók körében elsőként megalkották saját Messenger-es chatrobotukat, OlyBot-ot.

Hogy mire jó “Oly”? A szolgáltató chatrobotja olimpiai hírekkel lát el minket. Ez úgy működik, hogy ha valaki ír a Telenor Hungary Facebook oldalára egy üzenetet, akkor először OlyBot fog válaszolni.

OlyBot képes az olimpiai kérdések mellett napi összefoglalót és éremtáblázatot is összeállítani és küldeni a kérdezőnek, így ez a program a Google mellett nagyszerű alternatívaként szolgál arra, hogy különböző hírekről értesüljünk, így a Messenger chat alkalmazás mellett hírforrássá is válhat.

„A MessengerBot új lehetőségeket nyit meg az automatizált online kommunikációban. Interaktív ügyfélszolgálatként, vagy a megfelelő háttér adatbázisokkal és kérdésértelmező algoritmusokkal szinte intelligens információforrásként is szolgálhat szinte minden internet-felhasználó számára. Személyes MessengerBotunk asszisztensként is üzemeltethető, megismerheti szokásainkat. Példaként egy utazási iroda MessengerBotja, ha már többször „beszélgettünk” az ízlésünknek megfelelő utazási ajánlatokat gyűjti össze egyetlen kérésünkre, megkönnyítve életünket.” – mondta el az új szolgáltatás bevezetése kapcsán Rátz Tibor, a Telenor közösségi média szakértője.

Ahhoz, hogy cseveghess Oly-val, mindössze írj egy “Hello”-t a Telenor Hungary Facebook oldalának üzenetben (webes felületen vagy Messenger applikációban). Próbáljátok ki, a Telenor nagy terveket fűz a chatrobothoz, szuper kezdeményezés.olybot

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.