Az Apple az iPhone X kiadásával egy új irányba lépett. Az iPhone 6 megjelenése után három évig, egészen az iPhone 8-ig a külső aligha változott. Az iPhone X a jubileumi készülék, így szinte biztos volt, hogy a gyártó változtat a megjelenésen. Valószínű, hogy az Apple továbbviszi az iPhone X vonalat, és alkalmazza a 2018-ban megjelenő iPhone-oknál is.

Koncepcióképek jelentek meg egy újabb iPhone-ról, az iPhone 5c továbbfejlesztett változatáról. Az iPhone Xc nevet kapta, meghagyva a c sorozatnevet, illetve a dizájn miatt az X-et. Az iDropNews készítette a tervet, ami igen részletesen mutatja be a koncepciót.

iPhone X dizájn

A látványképeken jól látható a kamerasziget, ami az iPhone X mondhatni védjegye lett az okostelefon-piacon. Emellett a hátlapon levő dupla kamera is megegyezik. Ahogy az 5c is, a koncepció alapján ez a telefon is polikarbonát borítást kap, ebből következik, hogy kedvezőbb árkategóriába fog tartozni. A költséghatékonyság miatt továbbá OLED-panel helyett LCD-kijelzőt kapna a telefon.

Az iDropNews szerint 450-550 dollár között lenne az ára, ami nagyjából 120-140.000 forintra tehető. Ha ebbe a telefonba is beleépítik a TrueDepth kamerarendszert, valamint teljes kijelzőt kap, akkor ez az ár igen kedvező lenne. Ez természetesen csak egy koncepció, viszont ha az Apple tovább akarja vinni az olcsóbb árkategóriát is, akkor valami ilyesmi készüléket adhat ki.

Hirdetés
FORRÁS9to5mac
Több éve foglalkozom az okoseszközök világával, eleinte csak az Apple termékek érdekeltek, de ma már szívesen olvasok és írok más okoskütyüről is. Kövess Instagramon:

1 hozzászólás

Comments are closed.