Hirdetés

Az IKEA nemrég piacra dobta legújabb többfunkciós termékét, a VAPPEBY-t, ami egy kültéri lámpa / bluetooth hangszóró. A hangzásához és a funkcionalitáshoz képest egyébként az ára sem magas, 24.990 Ft-ba kerül.

A VAPPEBY kék és szürke színekben érhető el, kialakításban hasonlít a régi fogantyús lámpásokra, de könnyen lehet Star Wars Imperial sisakra is asszociálni. A fogantyút neked kell majd felcsavarozni, de ehhez IKEA módon minden eszköz biztosított a dobozban.

Az új hangszórónál a svéd bútorcég nem dolgozott együtt a Sonossal, tehát a SYMFONISK sorozattal szemben, ezt nem lehet WiFi hálózathoz csatlakoztatni, azonban adott a Spotify Tap támogatás, ami hangszóróknál kifejezetten ritkaság, inkább fejhallgatóknál jellemző. Ennek segítségével ahol abbahagytad a Spotify lejátszást, azt egy gombnyomással tudod folytatni, nem muszáj újra belépni a Spotify appba a telefonon.

Médiavezérlők

A VAPPEBY IP65 szerint vízálló, szóval kültéri használatra is teljesen alkalmas. A lámpa fényereje külön gombbal vezérelhető és egyébként két szinten állítható, illetve ha nincs rá szükség, ki is kapcsolható. A másik oldalon lévő vezérlőkkel kezdeményezhetünk bluetooth párosítást, kapcsolhatjuk be a hangszóró részét, illetve a tekerővel a zene hangerejét, benyomásra pedig a lejátszást szabályozhatjuk.

Fényerőszabályzó a másik oldalon

360 fokos hangzást biztosít és ugyan a hangsugárzó(k) mivoltjáról nem találtam információt, de a tapasztalatok alapján kellemesen basszusos a hangzás, tiszta, egy kései sütögetéshez remek hangulatfény és adott esetben ha nem szeretnétek hallani egymást az asztal körül, akkor a hangerőt ilyen szintekre is fel lehet nyomni.

Az alján lévő USB-C csatlakozón keresztül lehet tölteni és egy feltöltéssel, nagyjából 50%-os hangerő mellett 11-13 órán át üzemel.

Hirdetés
Drevenyák Dávid vagyok és négy éve készítek tartalmakat. Karrieremet tech videókkal kezdtem, ennek köszönhetően berepültem a földet és a világ legnagyobb tech kiállításaira kaptam meghívást. CES Las Vegas, MWC Barcelona, Computex Taiwan és IFA Berlin. Zsüriztem Szöulban és háromszor képviseltem Magyaroszágot az EUIPO által rendezett Ideas Powered rendezvényen.