Hirdetés

Carl Pei – a Nothing cég alapítója és korábbi OnePlus társalapító fontos bejelentést tett március 23-án. Az eddig csak a vezeték nélküli füllhallgatójáról ismert vállalat nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy egy Apple-szerű ökoszisztémát hozzanak létre Androidos környezetben. Carl Pei kijelentette a színpadon, hogy „az Apple mellett ez az ökoszisztéma lesz a legvonzóbb” olyan termékekkel és szolgáltatásokkal, amelyek azonnal és nagyon könnyen kapcsolódnak egymással.

A cég le is leplezte az első okostelefonját, amely a Nothing phone(1) nevet viseli majd és Android alapú Nothing OS-t futtat, de egyelőre nem árultak el sok mindent róla.

Ez az egyedi dizájn valahol biztosan megjelenik majd a telefonon.

Pei elmondása szerint a készülék „friss és új élmény lesz a mai egyhangú okostelefon iparban”, egyedi dizájnt hoz majd jó ár/értek arány mellett. Nem kaptunk információt specifikációkról, de egyértelműen utaltak rá, hogy a vállalat a Qualcommal, továbbá a Samsung, Sony és Visionox iparági szereplőkkel áll partneri kapcsolatban.

A virtuális eseményen elhangzott az is, hogy idén nyáron fognak még több információt megosztani a telefonnal kapcsolatban. 3 év OS frissítést és 4 év biztonsági frissítést garantálnak majd a készülékhez.

Mindig izgalmas egy új Android skin megjelenése, reméljük beváltja a hozzá fűzött reményeket.

A Nothing OS egy Android alapú rendszerként fog létezni, és már a cég első okostelefonjának megjelenése előtt, idén áprilisban le lehet majd tölteni bizonyos készülékekre launcher formájában. A fő célja az OS-nek, hogy gyors és zökkenőmentes legyen mindenféle extra alkalmazást és megterhelő rendszer appot mellőzve (ahogy a OnePlus tette még a karrierje elején). Egységesített ikonokra, widgetekre és betűtípusra kell számítani, valamint kifinomult apró animációkra az OS minden területén.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Boda Gábor
Kimondottan érdekel minden olyan okoseszköz, amivel hatékonyabbá tehető a munka, szórakoztatóbbá a mindennap és egyszerűbbé a kapcsolattartás.