Újabb ékes példa, hogy Evan Blass megbízható forrás, ha szivárgásról van szó. Április második hetében került fel általa az internetre a Huawei MateBook sorozat három új képviselője, melyek közül kettőt ma a gyártó le is leplezett.

A Huawei ma Düsseldorfban tartott sajtóeseményt, ahol bemutatták a MateBook X-et és a MateBook E-t. A MateBook X a vállalat első teljes értékű laptopja, melyben 7. generációs Intel Core i5-7200U processzor és 8 GB RAM duruzsol. Nevezhető ultrabooknak is, 13,3 hüvelykes képátló (és 3:2-es képarány) mellett igen vékony kávákat is kapott, így a gép mérete kicsi és vékony is, hisz nincs benne dedikált videókártya. A gép mindössze 12,5 milliméter vastag és 1050 grammot nyom.

MateBook X

Az előlapra egy 1 MP-es webkamera került, a háttértár 256 GB SSD és Windows 10 Home operációs rendszerrel érkezik. Az akkumulátoridőről túl sokat nem tudtunk meg, de az 5449 mAh kapacitású telep mellé a Huawei egy munkanapnyi üzemidőt ígér.

A Huawei MateBook E alapvetően a második generációs megoldás. Ez egy táblagép, amihez dokkolhatunk billentyűzetet, pont úgy, mint az első MateBooknál. 12 hüvelykes IPS kijelzőt kapott 2K felbontással, amit egy 4430 mAh kapacitású telep lát el energiával.

A tablet önmagában 640 gramm, míg billentyűzettel 1100 grammot nyom. A teljesítményről egy Intel Core i5-7Y54 típusú 7. generációs processzor, valamint 4 GB RAM gondoskodik, adataink tárolására pedig 256 GB SSD áll rendelkezésre. A MateBook E előlapján egy 5 MP-es kamera található, a rendszer pedig szintén Windows 10 Home.

MateBook E

A Huawei MateBook X június végétől lesz kapható 1399 eurós (431.400 Ft) ajánlott fogyasztói áron Németországban, az ottani előrendelők pedig kapnak egy BT egeret és egy tokot ajándékba. A MateBook E 2-in-1 gépezet ugyanettől az időszaktól lesz kapható 1199 euróért (369.700 Ft). Megvásárolható külön hozzá a MatePen érintőceruza potom 69,99 euróért (21.500 Ft).

A hazai forgalmazással kapcsolatban még nincsenek információink, de amint tudunk valamit, jelezzük felétek.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Hidd el venni fogják és nem véletlen. Ezek Surface konkurensek, aki a Huawei-nek eddig bizalmat szavazott és pozitívan csalódott, az elgondolkozik rajta. Miért a Huawei Mate 9 egy olcsó telefon?

  2. Természetesen nem, de ezért az árért van egy teljes európai szervizhálózatzal rendelkező Asus, Acer, amelynek ezen gépei 10%-20% olcsóbbak, vagy 10% drágábban van Apple. Szerintem is kicsit túlárazták.

Comments are closed.