Tavaly került bemutatásra a Huawei Mate S, mely elsők között hozta el az Androidos világba a Force Touch-ot. Ennek köszönhetően a készülék meg tudja különböztetni, hogy milyen erősen nyomjuk a kijelzőt, ezen az elven működik az Apple 3D Touch is. Azonban a Mate S után bemutatkozott a kínai gyártó új phablet csúcskészüléke, a Mate 8, ami meglepő módon az nem kapta meg az újdonságot. 16022116-z

Most a TENNA-nál bukkant fel egy új verziója a Mate 8-nak, s mivel a specifikációkban teljesen megegyezik a jelenlegivel, valószínűleg ez lehet az újítás. Ezenfelül mit tud nyújtani a készülék majd? Phablet-hez méltóan 6″-os LCD kijelzőt kapott FullHD felbontással. A teljesítményért a Kirin 950 felelős, mely egy 8 magos processzor magonként 2.3 GHz-re skálázva. 4 GB RAM és 32/64/128 GB-os belső tárhely áll rendelkezésünkre, de ha kevés lenne, akkor bővíthetjük microSD kártyával. A hátlapon az ujjlenyomatolvasó mellett a 16 MP-es kamera került még elhelyezésre, mely optikai képstabilizátorral és f/2.0-ás rekeszértékkel rendelkezik. A szelfiket a 8 MP-es kamerával lőhetjük. Mindezt a 4000 mAh-es akkumulátor látja el energiával.

16022116-bHogy mikor kerül bemutatásra az új készülék, azt egyelőre nem tudni, ahogy a nevét sem, de valószínűleg közel a bemutató napja, ha már a TENAA-nál járt a készülék.

Hirdetés
FORRÁSPhoneArena
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook