Hirdetés

A Huawei ma bemutatta a régióban elsőként Magyarországon saját 360 fokos kameráját, mely a Huawei 360 Panoráma Kamera nevet viseli, a modellszáma pedig CV60.

Az eseménynek a Budapest Makery adott helyet, ahol beszédet tartott többek között Fejes Zoltán, a Leitz Hungaria Kft. ügyvezetője, aki a Leica magyarországi képviselője, a termékről pedig Krecsmár Csaba, a Huawei Training Menedzsere beszélt.

A Huawei 360 Panoráma Kamera a legkisebbek közé tartozik, zsebünkben, sőt tenyerünkben is bőven elfér. Minden USB Type-C csatlakozóval ellátott androidos okostelefonnal működik, melyen legalább Andorid 6.0 Marshmallow fut, de szükséges hozzá a Huawei EnVizion 360 alkalmazás is, mely a termék piacra dobásával egyidőben a Play Áruházban is elérhető lesz.

A kamerában két darab, egyenként 210 fokos látószöggel rendelkező 13 megapixeles Sony szenzor található, melyek mérete 1/3,06 hüvelyk, a lencsék rekeszértéke pedig f/1.8, tehát a korlátozott fényviszony sem jelent nagy problémát. A fotók maximális felbontása 5326 x 2688 pixel, a videó pedig 1920 x 960 (30fps) vagy 1280 x 640 (30fps) lehet. A kis kütyüben egy I-CATCH V35 típusú képfeldolgozó egység található, ez felel a két kamera által rögzített fotók illesztéséért.

A Huawei 360 Panoráma Kamera október 17-től lesz elérhető Magyarországon a hivatalos viszonteladók és a Magyar Telekom kínálatában, a hozzá szükséges applikáció pedig október 16-tól lesz fent a Play Áruházban. A kamera ajánlott fogyasztói ára 39.990 Ft.

Milyen képeket készít? Erről már Facebook oldalunkon láthathattok felvételt:

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.