A HTC Facebook oldalán élőben közvetítette a bemutatót, ahol is két új okostelefont lepleztek le, a HTC U Ultra-t és a HTC U Play-t.

A HTC U Ultra igazi csúcskészülék lett. Zafírüveg borítást kapott, amit az Apple nem tudott elérni az iPhone-nál, a HTC megtette. Viszont ott a csavar, hogy csak a limitált szériás modellben lesz ez a borítás, nem az összesnél.

HTC U Ultra

Specifikációit tekinve lényegében ez egy picit átalakított LG V20…5.7 inches QHD kijelzőt kapott, melynek tetején van egy másodlagos kijelző, a Sense Companion asszisztens otthona. A chipset az előrejelzésekkel ellentétben nem Snapdragon 835 lett, hanem “csak” Snapdragon 821, ezen felül 4 GB RAM-ot és 64 GB / 128 GB tárhelyet találhatunk.

A hátlapi kamera 12 MP felbontású UltraPixel szenzor f/1.8 rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral. A kameraüveg mindegyik U Ultra modellnél zafírüvegből készült . A lézeres autófókusz mellett fázisdetektáló autófókusz is van benne, az előlapra egy 16 MP-es kamera került, ami 4 MP-es UltraPixel fotókat eredményez.

A nagy készülékméret mellett az akkumulátor viszonylag kicsire sikerült, 3000 mAh telep került az U Ultra-ba. USB Type-C-n keresztül lehet tölteni, viszont a 3.5 mm-es jack csatlakozónak itt is búcsút kell inteni. A készülékház fémből készült, viszont a két oldalon üvegről beszélhetünk. A HTC U Ultra a nemzetközi piacon is kapható lesz az első negyedévben (vélhetően Magyarországon is) amerikai áron 749 dollárért (kb. 218.000 Ft ÁFA nélkül).

A középkategóriás HTC U Play 5.2 inches FHD kijelzőt kapott, itt is megtalálható a HTC Sense Companion. Az AI asszisztens a készülék 4 always-on mikforonjának segítségével figyel és várja a parancsokat. A készülékház az U Ultra-val ellentétben hátul is fémből van és itt nincs zafírüveges limitált kiadás.

HTC U Play

A chipset kicsit idejétmúlt, ugyanis ide már egy MediaTeK Helio P10 került, amit 3 GB RAM segít a 32 GB-os modell esetében, a 64 GB-os variánsnál viszont 4 GB RAM található. A kamerák 16 MP-es BSI szenzorok f/2.0 rekeszértékkel, viszont a hátlapi kapott optikai képstabilizátort. Szoftveres szempontból itt még Android 6.0-ról beszélhetünk, míg az U Ultra Android 7.0 Nougat rendszerrel érkezik. Az akkumulátor 2500 mAh kapacitású, viszont még nincs hír a megjelenésről és az árról.

A cikk létrejöttében közreműködött a Telenor Hipernet hálózata.
MEGOSZTÁS
Laci
6 éve írok az informatika és a telekommunikáció világáról és 1 éve készítek videókat. Papír szerint mérnök-informatikus vagyok, de a mobilok világa jobban vonz.