Ma kezdődött a Google éves fejlesztői konferenciája, a Google I/O, és többek között az új Android főverzióról is esett néhány szó, erről egy külön cikkben fogunk nektek beszámolni. Viszont! Hivatalosan is lerántották a leplet a régóta pletykált megfizethetőbb Pixel telefonokról, itt a Pixel 3a és a Pixel 3a XL.

A készülékek a hardveres téren megegyeznek vagyis 4 GB memória, Snapdragon 670-es processzor és 64 GB tárhely jellemzi mind a két új telefont.  A kisebb 5,6 hüvelykes, míg a nagytestvér 6 hüvelykes OLED panelt kapott, FHD+ felbontással mindkét esetben.

forrás: GSMARENA

Kamerás téren a drágább Pixel mobilokból már ismert szenzorok köszönnek vissza, vagyis hátul egy 12 MP-es, f/1.8-as rekeszértékű, optikai stabilizálással ellátott kamerát használhatunk, elől pedig egy 8 MP-es, f/2.0-ás egység lesz a segítségünkre. A Pixel mobilok mindig is híresek voltak a rendkívül éles és valósághű fotóiról, ez tehát itt, most is adott.

forrás: GSMARENA

Természetesen nem hiányozhatnak a már jól ismert funkciók, mint a Night Sight, a HDR+ vagy a Super Res Zoom. A Pixel 3a 3000 mAh, a Pixel 3a XL pedig 3700 mAh kapacitású akkumulátort kapott, ezeket 18W-tal tudjuk majd tölteni, kizárólag vezetékesen.

A műanyag hátlapos Pixel 3a 110 ezer, a Pixel 3a XL pedig 135 ezer Ft-nak megfelelő amerikai dollárért lesz megvásárolható a mai naptól. Reméljük Magyarországra is kerül néhány példány és mi is le tudjuk majd őket tesztelni. Nektek hogy tetszenek az új készülékek?

Hirdetés
FORRÁSGSMARENA
Évek óta kiemelt figyelemmel követem a mobilgyártók fejlődését, de nyitott szemmel járok és majdnem minden ami tech érdekel. Remélem évről-évre egyre érdekesebb hírekkel számolhatok be nektek!