Pár évvel ezelőtt a köznyelvben csak üvegfóliaként nevezett kijelzővédő üvegek átvették a műanyag fóliák helyét, manapság ha védeni akarod a telefonod, az üvegfólia alapfelszerelés. Nemrég megkeresett minket a Hiprotec hazai forgalmazója, hogy bemutatnánk-e ezt a terméket és mivel én is kicsit szkeptikus vagyok ezekkel a folyékony kijelzővédőkkel kapcsolatban, így elvállaltam.
Aki hallott már ilyen jellegű termékről, annak biztos ismerősen cseng a NanoShine és a Wowfixit név. Ez is hasonló, de azért van pár különbség. Nézzük, hogy mit írnak a dobozra.
 • 2000%-kal keményebb felület
 • 99,9%-os védelmet nyújt minden baktériummal és mikrobaktériummal szemben
 • védelem a nedvességgel, zsírral és homokkal szemben
 • a felület lassabban öregszik
 • 9,9H keménység
Egy átlagos üvegfólia 9H keménységű, szóval a leírás alapján ez jobb védelmet nyújt. Fontos, hogy ez nem kínai termék, a fejlesztés és a gyártás is Svájcban történik.

2 év garanciát vállalnak kijelzőtörés esetére!

A dobozban legfelül egyből az anyagot találjuk, alatta pedig van egy 1-es számú Prepare, valamint egy 2-es számú Clean feliratú tasakunk. Ezen felül kapunk egy mikroszálas törlőkendőt, egy gumikesztyűt, egy habszivacsot és ami nagyon fontos, egy használati útmutatót magyar nyelven.
Ez azért fontos, mert előre meghatározott folyamata van a felhelyezésnek, ha nem úgy csinálod, ahogy kell, akkor nem garantált a megfelelő hatás. Mi is lépésről lépésre követjük a leírtakat, ti is tegyetek majd így.
Használjátok a mellékelt gumikesztyűt, ugyanis veszélyes anyagokat is tartalmaz a folyadék, elvileg nem bántja, nem csípi, de fő a biztonság.

https://www.youtube.com/watch?v=VcY0BUI8s-0

A fenti videóban láthatjátok a karc- és ejtéstesztet. Előbbinél csak a kijelző felére kentük fel az anyagot és a csavarhúzó egyik oldalon sem látszódott meg, az éles szike erőhatással kombinálva mindkét oldalt ugyanolyan mértékben megkaristolta, az ollónál viszont látható a papír vonala, amivel elfeleztük a kijelzőt.
A vonaltól lefelé enyhébb a karc, tehát itt már látszik a Hiprotec hatása. Az ejtéstesztnél négy különböző magasságból ejtettem le a telefont kijelzővel lefelé és csak a negyediknél (nyakmagasság) tört be az üveg, de továbbra is érzékel a kijelző. Az azért egyáltalán nem rossz, hogy mellmagasságból, kijelzővel lefelé leejtve kibírta törés nélkül, ezt azért elismerem.

Jó-e a Hiprotec?

A véleményem vele kapcsolatban, hogy az üvegfóliát szerintem még nem tudja helyettesíteni, de azok számára előnyös lehet, akik nehezen találnak kijelzővédő üveget például Galaxy S8-ra vagy S9-re, azokra a mobilokra, amelyeknek ívelt a széle.

Mielőtt letörlöd

Egy Hiprotec csomag 9.990 Ft-ba kerül, ami alapvetően véd a zsebkarcoktól, illetve extra védelmet ad ejtés esetén, plusz kapsz 2 év garanciát arra az esetre, ha betörne a kijelződ (felhelyezés után regisztráld a terméket!). Ha üvegfóliát veszel Kínából 400 Ft-ért, az is védi a telefonod, de ha betörik a 200-300.000 Ft-os telefonod kijelzője, azt senki nem fogja megtéríteni neked. Ebből a szempontból előnyös a Hiprotec. Lehet, hogy a termék maga nem győzött meg maradéktalanul, de a hozzá járó 2 éves törésgarancia vonzóvá teszi.

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.

8 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Nekem csak arra kéne, hogy ne karcolódjon a zsebemben. Használtam már GorillaGlass 3-at és karcolódik, ha nagyon akar. Most nem akarom megkockáztatni. Meddig tart ez a folyadék? Az a gáz, hogy ki kellett emelnetek, hogy objektívek vagytok ennél a tesztnél…

 2. Azért megnézném én azokat a garanciális feltételeket. Biztos van benne egy halom kikötés. A fizika törvényeit egy felkenhető folyadék nem fogja megváltoztatni.

 3. Attól félek én is, hogy átverés! Megrendeltem a terméket, megjött, de használni nem tudtam, a tartalma ki volt folyva és beleszáradva a papírdobozba, valamiért e-mailben nem lehet utolérni őket, megtelt a postaládájuk (vajon miért?)! Még telefonon próbálkozom, nem adom fel!

 4. Szia, beszéltem a kontaktommal, látják, hogy rendeltél, de hívást és emailt nem kaptak (állításuk alapján).
  [email protected]
  Ha küldesz egy képet, hogy milyen állapotban jött a termék a fenti címre, akkor küldenek neked egy újat.
  Remélem, hogy megoldódik.

 5. Köszönöm szépen, írtam nekik, képet is mellékeltem, de visszajött a mail, hogy megtelt a postafiókjuk, így nem tudtam elküldeni.

Comments are closed.