Hirdetés

A HONOR Lipcsét választotta a hajlítható kijelzős készülékének immár harmadik bemutatójának, ezúttal hazánkban is debütált a Magic V2, illetve volt szerencsénk megnézni a HONOR és a Porsche Design együttműködésének első gyümölcsét, a Porsche Design Magic V2 RSR-t (szép név 😀).

A HONOR Magic V2 – noha ma mutatták be a régiónkban, de – egyáltalán nem új készülék, Kínában 7 hónappal ezelőtt, tavaly júliusban mutatták be, a szeptemberi IFA kiállításon az európai szemek is láthatták, a lipcsei rendezvény viszont elsősorban az értékesítés elindításáról és a Porsche Designnal való együttműködésről szólt.

HONOR Magic V2
HONOR Magic V2

A készüléket már kb. két hete használom (hétfőn érkezik a teszt) és a kései hazai megjelenés ellenére specifikációk szempontjából továbbra is helytáll a piacon. Snapdragon 8 Gen 2 processzor, brutál vékony és könnyű kialakítás, visszafogott hajtáscsík, résmentesen csukható, minőségi anyaghasználat, remek kamerás képességek és a dimenziói ellenére méretes, 5000 mAh-s szilícium karbon akkumulátor.

HONOR Magic V2
HONOR Magic V2

A Magic V2-ről már párszor írtunk, illetve a Porsche Design kiadást is kb. két hete már bejelentették Kínában, így ez az írás elsősorban a lipcsei élményekről, a Porsche gyárlátogatásról, a Porschékról és a HONOR Magic V2 hazai értékesítésének részleteiről szól.

A HONOR Magic V2 hazai ára, előrendelés

Nem rabolnám azok idejét, akik az árra, illetve a megjelenési infókra kíváncsiak, a készülék egyetlen kiadásban, 12 GB RAM-mal és 512 GB tárhellyel érkezik Magyarországra, az ajánlott fogyasztói ár pedig 799.990 Ft. Ez nagyjából egyensúlyban van a konkurens kínálattal (konkrétan a Galaxy Z Fold5-re gondolok).

Az előrendelés mától indul és ami érdekes – ilyennel nem nagyon találkoztam még -, hogy március 31-ig a V2-t vásárlók egy 55 hüvelykes LG UHD tévét (LG 55UR78003LK) kapnak ráadásként a megjelölt partnerüzleteknél és szolgáltatóknál.

Porsche Design kiadás, Porsche élményközpont

Nem először látunk Porsche Design kiadású mobiltelefont, a Huawei ezt egész sok generáción át vitte, ezt a stafétát most átvették tőlük.

Teljes nevén: Porsche Design HONOR Magic V2 RSR
Teljes nevén: Porsche Design HONOR Magic V2 RSR

Az új különkiadást egy rakás vagány Porsche társaságában nézhettük meg, ahogy lenni szokott, egyedi megjelenésű hátlap fordított ‘V’ alakú, domborított vonallal a közepén, ez és a kamerasziget a Porsche Flyline-t idézi, a szín pedig a Porsche Achát nevet viseli. Ebben, témázásban, illetve kiszerelésben tér el mindössze a sima Magic V2-től, az egyes európai országokban elérhető (Magyarországon nem) Porsche Design modell 16 GB RAM-mal és 1 TB tárhellyel érkezik.

Ez egy állat
Ez egy állat

Lehetőségünk volt végigmenni a lipcsei Porsche gyártósoron, ahol a Macan és Panamera modellek készülnek, sajnos telefont, kamerát nem vihettünk be magunkkal, de nagyon komplex megoldásokat láttunk. A program része volt az is, hogy profi sofőrök mellett Taycan Turbo S-ekkel vittek végig a pályán, ami 2,4 másodperc alatt gyorsul 100km/h-ra. A gyorsulás maga is élmény, de a vizes pályán kanyargás, driftelés az felejthetetlen. Azért kellett egy fél óra egy helyben ülés, hogy helyrejöjjön az ember gyomra.

Hirdetés
Tech2 Laci
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.