Hasznos funkciót kapott a Microsoft Paint, egyelőre az Insider tesztelők a Canary és a Dev csatornán próbálhatják ki a kép hátterét eltávolító lehetőséget.

Ha egy internetről letöltött képnek nem áttetsző a háttere, akkor vagy csúnyán néz ki, vagy valahogy körbe kell vágni. Az utóbbi években ez egyre egyszerűbbé vált, ugyanakkor az ingyenesen is használható képszerkesztők, mint a Canva csak a fizetős csomagban kínál ilyen lehetőséget, az Adobe Express használatához pedig regisztráció szükséges.

Hasznos funkciót kapott a Microsoft Paint - így nézhet ki a felületen

Fontos előrelépés lenne, hogyha ezt a Microsoft Paint segítségével is egyszerűen meg lehetne csinálni, és úgy néz ki, hogy ez nemsokára elérhetővé válhat.

A háttér eltávolításához ki kell választani az eszközök közül a háttér eltávolítót, ezt követően a Paint automatikusan kiválasztja az objektumot és kivágja a hátteret, ugyanakkor lehetőség van manuálisan is kijelölni a háttér eltávolítani kívánt részét.

A pletykák szerint a Microsoft felturbózhatja a Paintet, szöveget képpé alakító funkciót is tesztelhetnek.

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.