Hirdetés

Amellett, hogy valami titokzatossal is készül az LG az idei IFA kiállításra, ma sajtóközleményben tudatta a gyártó, hogy két új középkategóriás mobiljuk is debütál a berlini show-n. A K40 és a K50 utódairól van szó, az LG K40s-ről és az LG K50s-ről.

A korábbi modellekhez képest vékonyabb kávák, nagyobb kijelző és nagyobb akkumulátor vannak az új telefonokban. Emellett MIL-STD 810G katonai szabványuknak hála több esést is bármilyen sérülés nélkül ki kellene bírniuk.

LG K40s

A K40s 6,1 hüvelykes kijelzőt kap majd, amely HD+ felbontással és 19,5:9-hez képaránnyal rendelkezik. A kijelző típusa IPS LCD. Alatta egy 3500 milliamperórás akku kapott helyet, a kijelző tetején pedig egy 13 megapixeles szelfikamera lóg be a notch-ban.

A hátlapon két kamera és alattuk az ujjlenyomat-leolvasó kapott helyet. A két kamera közül a normál látószögű 13 megapixeles, nagylátószögű társa pedig 5 megapixeles.

Érdekesség, hogy a mobil oldalán megjelenik a drágább LG mobilokban már megismert Google Asszisztens gomb is a hangerőszabályozó és a bekapcsoló mellett.

Hardveresen ne számítsunk erőműre. Az LG a processzor pontos típusát nem közölte, de a GSMArena szerint MediaTek lapka dolgozik majd a telefonban. Azt mindenesetre megerősítette a gyártói közlemény, hogy 2.0 Ghz-es, nyolcmagos egységről van szó. Rendszermemóriából két vagy három gigát kap a mobil, a belső tároló pedig 32GB-nyi, ami microSD-vel 2TB-ig bővíthető.

Android 9.0 Pie rendszerrel érkezik a K40s.

LG K50s

Méretben tér el leginkább a K50s a K40s-hez képest. A K50s 6,5 hüvelykes kijelzővel érkezik, melynek a képaránya és a felbontása megegyezik a kisebb mobilban találhatóval. A K50s azonban a nagyobb kijelző mellé kapott egy nagyobb akkumulátort is egy 4000 milliamperórás telep személyében.

A hátlapon is történt változás, nem csak a hátlap alatt. A K40s két kamerája kiegészül a K50s-en egy harmadik, 2 megapixeles szenzorral, mely a mélységérzékelésért felelős. Vélhetően ez a jobb portréfotók miatt került rá a készülékre.

A K50s 3GB RAM-mal és 32GB, itt is bővíthető tárolóval és Android 9.0-val érkezik majd.

Hivatalos árakat az LG egyelőre nem közölt középkategóriás mobiljaihoz, ahogy pontos megjelenési dátumot sem. Annyit tudni, hogy Európában októbertől lesznek elérhetőek a mobilok és hogy a 2019-es IFA kiállításon az LG standján már megtekinthetőek lesznek.

Hirdetés
Dani
Óvodás korom óta érdekel az informatika és a technológia világa. Programtervezést és könyvtártudományt tanultam, lassan öt éve, hogy írással és közösségi médiával foglalkozom.