Hirdetés

Matter kompatibilis lesz az Aqara okosotthon hubja, de egyelőre gond lehet a HomeKittel a Matter támogatás miatt, az M2 okosotthon központ használói március környékén kaphatják meg a frissítést.

Elsőként az M2-es hubra kerül a béta, amely kompatibilissé teszi a Matter sztenderddel, amiről itt írtunk bővebben.

Gond lehet a HomeKittel a Matter támogatás miatt

Az új firmware segítségével a hubon keresztül kb. 40 eszközt tehetünk Matter kompatibilissé, a frissítés azonban magát a hubot frissíti, nem az eszközöket, így a hubra továbbra is szükség lesz.

A gyártó egy videón szemléltette a Matter aktiválásának lépéseit a frissítést követően.

Az Aqara azonban óva inti a HomeKit felhasználókat a Matter frissítéstől, az ugyanis befolyásolhatja a HomeKit működését, bizonyos dolgokat elérhetetlenné tehet, amelyeket egyelőre nem neveztek meg.

Ez valahol érthető, hiszen a HomeKit is Matter kompatibilis, így ha mindkettő engedélyezve van, az eszközök kétszer is megjelenhetnek a HomeKitben (egyszer mint HomeKit eszköz, illetve mint Matter eszköz).

Emiatt tehát érdemes lehet várni a frissítéssel, mindenesetre aki kipróbálná és M2-es hubja van, az hamarosan megteheti. A többi Aqara hubra későbbre ígérik a frissítést.

Hirdetés
FORRÁSThe Verge
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.