Bevezető

Ugyan manapság már szinte minden új autóban alapfelszereltség a bluetoothos fejegység, pár évvel ezelőttig még korántsem volt így. Aki tehát nem a kezében tartva szeretne telefonálni (mert azt tilos), vagy nem a rádióállomások által sugárzott zenét hallgatná, neki leginkább két lehetősége van: vesz egy 1 illetve 2 DIN-es fejegységet, vagy pedig valamilyen FM-transmittert. Utóbbira kínál alternatívát a GoGroove FlexSMART X5, aminek kistestvéréről már készítettünk videót a YouTube-ra.

Doboz, külső

A GoGroove FlexSMART X5 akkumulátorral rendelkezik, legnagyobb előnye is ebben rejlik, hiszen így nem kell mindig szivargyújtóra vagy microUSB-n keresztül más töltőre csatlakoztatni. Arról nincs információ, hogy meddig bírja egy töltéssel, ám a fontos beszélgetések közben nem kell attól aggódni, hogy lemerül. A doboz tartalmaz egy felakasztót (ezzel lehet rögzíteni napellenzőre vagy máshová), egy szivargyújtós tartót, valamint egy microUSB madzagot és egy 3,5-es jack-jack kábelt.

Külső tekintetében a FlexSMART X5 messze nem a legapróbb eszköz, a szivargyújtóba helyezve elég sok helyet foglal, és bizonyos autóknál már zavaró lehet, ha ez a váltó közelébe van helyezve. A transmitter előlapján van egy monokróm, háttérvilágítással ellátott kijelző, alatta hanghívást és zenét vezérlő gombokat, valamint egy tekerőt találunk, amivel a hangerőt és a frekvenciát szabályozhatjuk.

Tudás

A FlexSMART X5 Bluetooth 2.1-n keresztül csatlakozik más eszközökhöz. Támogatja a HFP-t, vagyis a hívás kihangosítását, az AVCRP-t, tehát a zenevezérlést, illetve az A2DP-t, ergo a zeneátvitelt. Ezáltal elég az autó rádióját a készüléken kijelzett állomásra hangolni és máris a hangszórókon szólal meg a muzsika, vagy beszédpartnerünk hangja.

A hangminőség teljesen korrekt, ha olyan helyen tartózkodunk, ahol sok rádiócsatorna található, akkor némi háttérzajt ki lehet hallani. Nagyon kell figyelni a megfelelő frekvenciára is, hiszen ha olyat választunk, amin már van valami, akkor pillanatok alatt összekavarodik a kettő. A bekapcsológomb mellett 5V/1A-s töltő is található, tehát nem kell lemondani például az okostelefon töltéséről.

Összegzés

A GoGroove FlexSMART X5 igencsak jó kütyü, ám a 19 ezer forintos árát sajnos nem éri meg. Egyrészt a GoGroove FlexSMART X2 olcsóbb és szebb nála, más kérdés, hogy ott nincs külső akkumulátor. Tesztalanyunknál ráadásul más gyártóktól is vannak jóval kedvezőbb árú kütyük, elég csak a Xiaomi Roidmi 2s-re gondolni (a 3s nem tud hanghívásokat), ami szimplán egy szivargyújtó töltő méretébe zsúfolt transmitter. A Googroove tehát jól ügyködik, de ezt a portékáját rendesen le kellene akciózni ahhoz, hogy a felhasználók igazán szeressék, nem utolsósorban pedig megvásárolják.

Hirdetés
Nem kérdés, miket szeretek: technológia, jog, sport, utazás, zene, autók. Aki követné, hogy merre járok: www.instagram.com/tamzsolt