Hirdetés

A beépített képernyőfelvevő már tavaly megérkezett, hamarosan GIF-ként is menthetőek lehetnek a Chrome-eszközökön készített képernyőfelvételek.

Eddig WebM formátumba rögzített, most úgy tűnik, GIF-ként is menthetőek lesznek a ChromeOS beépített képernyőfelvevőjével készült felvételek.

GIF-ként is menthetőek lehetnek a ChromeOS képernyőfelvételei
forrás: 9to5google

A GIF-ek már régóta a mindennapjaink részét képezik, melyek nem csak mémek megosztására alkalmasak, hanem bármilyen rövid animációt megoszthatunk általuk, egyszerűen.

A WebM formátumot még nem minden platform és alkalmazás támogatja, így szükségszerű valamilyen alternatív módszert is bevezetni. Ez lehetne akár az MP4 is, azonban olykor praktikusabb lehet a GIF, főként, ha rövid tartalomról van szó.

A funkció jelenleg tesztelés alatt áll, így a pontos érkezéséről nincsenek információk, de jelenleg is van lehetőség GIF-be konvertálni a felvételt valamilyen online alkalmazás segítségével – persze a natív lehetőség sokkal kényelmesebb lenne.

Hirdetés
FORRÁS9to5google
Márkus Marcell
A Tech2-n főként mobilokról olvashattok tőlem, de közösségi médiáról, streaming szolgáltatókról, Kuo és Gurman elemzéseiről és újabban már okosvécéről is informálódhattok.