Az ipari tableteket olyan területekre tervezték, ahol kiemelkedően fontos a biztonság és ez jól látszik az eszköz kialakításán is. Nehéz és meglehetősen masszív. 314 x 207 x 24,5 milliméter és 1,39 kilót nyom, mégis könnyedén tudjuk egy kézzel is tartani. Rengeteg opcionális kiegészítőt kaptunk a Vonalkód Centrum Kft-től, melyeket kifejezetten a Getac F110G2-höz terveztek. Lehet hozzá kapni kézpántot, vállpántot, asztali dokkoló egységet vagy akár Havis falra szerelhető dokkolót.

A tablet maga 11,6 hüvelykes TFT LCD Lumibond kijelzővel rendelkezik, innen talán csak a Lumibond szorul magyarázatra. Ez a Getac egyedi megoldása, ami nagyobb fényerőt, jobb kontrasztarányt, szebb megjelenítést és jobb napfénybeni olvashatóságot eredményez, illetve ami még fontos, hogy strapabíróbb a panel. Használat közben egyébként tényleg azt vettem észre, hogy jól olvasható, az 1366 x 768 pixeles felbontás ipari felhasználásnál bőven elegendő és ez az akkumulátor üzemidejénél fog előnyt jelenteni.

A tablet elején továbbá találunk három LED-et, melyek a táblagép és a WiFi állapotáról adnak visszajelzést, valamint láthatjuk, hogy tölt-e és hogy feltöltött-e a gép. Alatta a bekapcsoló gomb, a vonalkód olvasó gombja, egy programozható gomb és a hangerőszabályzók találhatók, alul középen pedig a Windows gomb kapott helyet, ami a Start menüt hozza elő. A kijelző fölött találunk még egy HD webkamerát is. A gépház nagyon masszív és minőségi anyaghasználat jellemzi, a kijelzőt körülívelő keret fémből van, az azon kívüli réteg pedig nagyon kemény gumi.

A hátulja is fémből van és jól látható a sarkokon a kitüremkedés. Ha esetleg leejtenénk a gépet, akkor sima felület esetén csak a sarkokat éri erőhatás, ezért is nyúl túl a keret a kijelző oldalán is, hogy egyenes felületen ezt érje az ütés és ne a kijelzőt. Ahogy említettem, 1,39 kg a gép, tehát van benne anyag jócskán. Van a hátlapon érintőceruzának hely, van egy ventilátorunk is, ami hűti a gépet, van alul hangszóró, van egy 8 MP-es autófókuszos hátlapi kamera és itt van az akkumulátorok fedele is. Igen, akkumulátorok, ugyanis 2 db egyenként 2160 mAh kapacitású telepet tudunk beletenni, melyeket akár egyesével is lehet cserélni úgy, hogy nem kapcsol ki a gép. Az alsó akku alatt találunk egy SIM foglalatot is, 4G adatkapcsolatra is képes a tab.

Portokat tekintve az oldalán jól védve találunk egy teljes méretű USB 3.0, egy HDMI és egy kombó jack csatlakozót. Egy ipari cégnél vagy raktárnál, ha például a falra van felszerelve a tablet, előnyös lehet a HDMI, hisz így egy nagyobb tévére is ki lehet vetíteni a kijelző tartalmát. Alul van egy Kensington zárunk a biztonság kedvéért, szintén fedve találjuk a töltő csatlakozóját, valamint középen a dokkoló interfészét kapjuk.

Dizájnt összegezve a termék anyaghasználat szempontjából nagyon is rendben van, masszív, a kijelző nagy és jól látható és ugyebár ez a lényeg az ipari felhasználásnál, valamint az IP65 és a MIL-STD-810G tanúsíványnak is megfelel.

Szoftveres szempontból a tableten teljes értékű Windows 10 Pro operációs rendszer fut, ami sok szempontból jelent előnyt az androidos megoldásokkal szemben. Sok olyan ipari felhasználású végfelhasználói program van, ami csak Windows alatt fut. A rendszer 64 bites, ennek megfelelően a processzor is.

A rendszer információi között látható, hogy egy 2,2 GHz-en működő Intel Core i5-5200U típusú processzor van benne integrált grafikus gyorsítóval és 4 GB RAM-mal, háttértárként pedig egy 128 GB-os SSD szolgál A tárhely a végfelhasználói programokhoz teljesen elegendő, illetve a hardver is korrekt, de választható a gép i7-es procival, 8 GB RAM-mal és 256 GB tárhellyel is. Van benne Bluetooth és 802.11 ac WiFi is. Én átlag felhasználóként arra voltam kíváncsi, hogy egy PC-s játék elfut-e rajta, így feltettem rá a Rocket League-et. Közepes beállítások mellett 1366 x 768 pixeles felbontásnál teljesen jól ment. Nyilván ez az elsődleges felhasználási területektől messze áll, erre csak én voltam kíváncsi.

A hardver egyébként bőven elegendő ahhoz, hogy használat során a Windows 10 gördülékeny és használható legyen. A kamerák minőségével kapcsolatban annyi elmondható, hogy jó szavakat biztos nem kapnának a DxOMarkon, viszont amire használva lesz, arra bőven elegendő. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy az ipari gépekre vonatkozóan teljesen más igények vannak, itt nem a 4K kijelző és az f/1.6-os rekeszérték a lényeg, hanem a megbízhatóság, a gyors szervizelés és sokévi támogatottság, a strapabíró kialakítás és mindezek mellett a sebesség és a hosszú üzemidő.

Ha már üzemidő, említettem, hogy 2 db 2160 mAh kapacitású akku van az F110G2-ben. Ezek egymástól függetlenül cserélhetőek anélkül, hogy kikapcsolna a gép, illetve ebből kifolyólag egy akkuval is használható. Mindkét akku nagyjából 4 és fél órányi üzemidőt biztosít, együtt pedig teljesen feltöltve 8-9 órán át használható, ezzel a gép bőven kibír egy átlagos munkanapot. Ha pedig nem, fogod és kicseréled az egyiket.

Amennyiben túl nagy lenne a 11,6 hüvelykes modell, van kisebb megoldás is, ez a 8,1 hüvelykes, 1280 x 800 pixel felbontású Getac T800-as lenne, amiben egy Intel Atom x7 processzor, 4 GB RAM és 64 vagy 128 GB SSD található. Szintén Windows 10-et futtat, az akkumulátora pedig 4200 mAh kapacitású, ezen nincs vonalkód olvasó (de opcionálisan kérhető). Ha pedig túl kicsi lenne, van egy 14 hüvelykes modell is, a Getac A140. Ipari tabletből viszonylag sok van, azonban Windows-osból kevesebb és ez a kettő pedig igen jó helyet képvisel a palettában.

Ami fontos, hogy a termékekre 3 év gyártói garancia vonatkozik, mely kiterjeszthető 5 évre is, akár door-to-door szolgáltatással is.

További információkért és ajánlatkérésért látogass el a Vonalkód Centrum Kft weboldalára:

Hirdetés
Kiskorom óta vonzott az informatika és főleg a mobilok világa és ez juttatott el oda, ahol most vagyok, időm nagy részében a YouTube videókkal foglalkozom.