Ha esetleg lemaradtál a hírről, a HTC január 12-én sajtóeseményt tart, amikor is bemutat néhány új készüléket.

Ezzel kapcsolatban egy videót is közzétettek “It is all about U” címmel, vagyis “Minden Rólad szól”.

Nagyon promózzák ezt az “U”-t, szóval ez alapján és az eddigi hírek alapján tudjuk, hogy három új készülék fog bemutatkozni. A HTC U Play, a HTC U Ultra és a HTC X10. 

A HTC U Ultra nevéből adódóan phablet készülék, 6 inches QHD kijelzőt fog kapni, mely fölött egy másodlagos kijelzőt is találhatunk. A mobilt korábban “Ocean Note” néven ismerhettük, a megoldás pedig nem új, hiszen az LG V10-nél és V20-nál is van már másodlagos kijelző.

Ha kikapcsolt állapotban van a fő kijelző, akkor a másodlagos panel az órát és a dátumot mutatja Always on módon, ha pedig bekapcsolt állapotban van, akkor a gyakran használt appok ikonját láthatjuk, illetve az értesítések is itt jelennek meg. Azért az érdekelne, hogy miben különbözik ez az LG megoldásától.

Külsőre a HTC U Ultra lekerekített formavilágot és fényes felületet kapott, illetve azt is tudjuk, hogy milyen színekben lesz kapható: fehér, kék, fekete és pink/rose gold.

A 6 inches QHD kijelzőből már lehet következtetni, hogy a többi tulajdonsága sem lesz rossz, a hírek szerint 4 GB RAM, 64 GB tárhely és a Qualcomm új 10 nm-es Snapdragon 835-ös chipsetje lesz benne. Ha ez igaz, akkor a HTC-é az érdem a processzorhasználatot illetően. A HTC U Ultra-ban 4000 mAh kapacitású akku és 16 MP-es előlapi kamera lesz.

A hátlapon nem találunk külön ujjlenyomat-olvasót, a kamera mellett vélhetően lézeres autófókuszt találunk, illetve kéttónusú LED villanót, így a szenzor csak a home gombnál lehet.

Két nap múlva hivatalosan is bemutatkoznak az új HTC készülékek, melyről élő közvetítés is lesz.

Hirdetés
FORRÁSGSMArena
Techbolond, újságíró, jöhet minden, ami telefon, táblagép vagy notebook